Έρχεται η εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων -Thisisus.gr

Έρχεται η εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων -Thisisus.gr

Έρχεται η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων, η μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή βιβλίου στα μικρά βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς!

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είναι μια ανοιχτή ανοιξιάτικη γιορτή αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία όλης της χώρας, δηλαδή στους χώρους που δεν σταματούν να μας εμπνέουν, να μας ενώνουν και να μεταδίδουν την αγάπη τους για τα βιβλία. 

Τι θα δούμε φέτος:

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων για παιδιά!

Τα παιδιά έχουν την τιμητική τους στη φετινή Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων! Παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων για ενήλικες, τα μικρά βιβλιοπωλεία έχουν επιμεληθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ειδικά για τους μικρούς αναγνώστες και τις μικρές αναγνώστριες.

Βιβλιοπώλης & Βιβλιοπώλισσα για μια μέρα 

Αγαπημένοι κι αγαπημένες συγγραφείς γίνονται βιβλιοπώλες και βιβλιοπώλισσες για μια μέρα στα μικρά βιβλιοπωλεία! Συναντούν αναγνώστες και αναγνώστριες, κουβεντιάζουν, προτείνουν νέα αναγνώσματα και υπογράφουν τα δικά τους βιβλία. 

Οι Θεματικές Ενότητες

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκονται νέοι και νέες δημιουργοί αλλά και σύγχρονες προκλήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε φωνές, ιστορίες και ταυτότητες που δεν εκπροσωπούνται εξίσου και αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε ένα ή πολλαπλά μέτωπα της καθημερινής ζωής. 

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι:

Νέοι/ες δημιουργοί

Για την ανάδειξη της νέας πολλά υποσχόμενης γενιάς δημιουργών.

Άλλες Ιστορίες

Για την εξερεύνηση άλλων πολιτισμών, τη γνωριμία με διαφορετικούς τρόπους ζωής και τον στοχασμό της διαφορετικής όσο και κοινής ανθρώπινης κατάστασης.

Περήφανες φωνές

Για την ενδυνάμωση των διαφορετικών φωνών, την καλλιέργεια του σεβασμού και της ενσυναίσθησης. Την αμφισβήτηση των προκαταλήψεων και στερεοτύπων.

Πλη-Γη

Για την ανάδειξη της κλιματικής κρίσης, των αιτιών της, των τρόπων που μπορεί να συμβάλει ο καθένας/μια στην μείωση του οικολογικού του/της αποτυπώματος, αλλά και την αναζήτηση τρόπων επανασύνδεσης με τη Φύση.

Βιβλία που μας δημιούργησαν

Για την αναζήτηση των αναγνωστικών τόπων που διαμόρφωσαν την ταυτότητά μας.

Αναζητήστε την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων στο facebook και το Instagram.

Διοργάνωση: LITTLE BOOKSTORES

Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) 

Χορηγοί: Εκδόσεις Διόπτρα, Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός, Εκδόσεις Key books, Εκδόσεις Κόκκινο, Εκδόσεις Νεφέλη, Εκδόσεις Πατάκη, Εκδόσεις Ψυχογιός

Υποστηρικτές: Εκδόσεις Ίκαρος, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, Κάπα εκδοτική, Εκδόσεις Κείμενα, Εκδόσεις Κίχλη, Εκδόσεις Κλειδάριθμος, Εκδόσεις Κριτική, Εκδόσεις Μεταίχμιο, Εκδόσεις Νήσος, Εκδόσεις Petites Maisons, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Εκδόσεις Πόλις, Εκδόσεις σιέλ

Χορηγοί Επικοινωνίας: ο αναγνώστης, Κόκκινη Αλεπού

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων

About Author