«Είμαστε Αστρόσκονη» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου -Thisisus.gr

«Είμαστε Αστρόσκονη» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου -Thisisus.gr

Από σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ξεκινάει η προβολή της νέας παράστασης Είμαστε Αστρόσκονη, στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε σενάριο, σκηνοθεσία και αφήγηση Διονύση Σιμόπουλου με ακυκλοφόρητη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Από την έμφυτη «ανάγκη» που μας χαρακτηρίζει ως νοήμονα όντα να εξερευνούμε το Σύμπαν, στην προσπάθειά μας να αποκαλύψουμε τα μυστικά των άστρων, και από την γέννηση του Ηλιακού συστήματος στην εμφάνιση της ζωής στην Γη, η παράσταση αυτή είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακαλύψεων, που καταλήγει στο συμπέρασμα: «είμαστε πραγματικά όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα».

Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνει το Πλανητάριο, η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλου. Πρόκειται για την τελευταία του παράσταση, η οποία αποτελεί έναν φόρο τιμής στην Επιστήμη και στην Τέχνη από δύο δημιουργούς που η φιλία και η αλληλοεκτίμηση του ενός για τον άλλον είναι περισσότερο από εμφανής σε αυτό το έργο.

Επιβιβαστείτε σε ένα συναρπαστικό αλλά και συγκινητικό ταξίδι στα άστρα. 🌟
Δείτε το trailer της παράστασης εδώ.

Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου 2023
Διάρκεια: 40 λεπτά
Ηλικίες: 10+

Ημέρες και ώρες προβολών:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 20:30
Σάββατο & Κυριακή: 14:50, 18:10, 20:30
About Author