“Η κυρία Μπλα μπλα μπλα” που αξίζει να γνωρίσουμε -Thisisus.gr

“Η κυρία Μπλα μπλα μπλα” που αξίζει να γνωρίσουμε -Thisisus.gr

Τίτλος: Η κυρία Μπλα μπλα μπλα

Συγγραφέας: Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Εικονογράφηση: Λίλια Γκούνη Σοφικίτη

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εκδόσεις: Συμμετρία

Ας γνωρίσουμε την κυρία Μπλα μπλα μπλα!

Ποια είναι τέλος πάντων; Πως μοιάζει;

Είναι και μοιάζει σαν τα πιο ζωηρά σας παιχνίδια! Σαν την πιο γλυκιά σας φαντασία!

Πλάθεται εκείνη την ώρα από εσάς και τα παιδιά σας! Εκείνη ακριβώς την ώρα της ανάγνωσης! Και κάθε φορά γίνεται διαφορετική. Κάθε φορά μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με το πώς την έχετε φανταστεί! Αυτή είναι η μαγεία της!

Η κυρία Μπλα μπλα μπλα είναι εγώ κι εσύ!

Μπορείς να της βάλεις μεγάλη μύτη και γυαλιά ή μπορείς να της δώσεις μαλλιά κλόουν και παπιγιόν! It’s up to you που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι!

Η κυρία Μπλα μπλα μπλα

Και φυσικά έχετε καταλάβει ήδη από το όνομά της πως είναι Μπλα μπλα μπλα! Θα ταυτιστείτε και θα το καταλάβετε καλύτερα, μιας και όλοι μας λίγο πολύ είμαστε Μπλα μπλα μπλα!

Ώσπου μια μέρα….. , χάνει τη φωνή της! Ναι καλά ακούσατε! Είναι τόσο οξύμωρο όσο ακούγεται! Η κυρία Μπλα μπλα μπλα , που είπαμε μπορεί να μοιάζει όπως εσείς την φαντάζεστε –μπορεί να είναι τόσο τρελούτσικη, τόσο ξανθιά και με τόσες φακίδες όσες εσείς θέλετε ή και όχι- η κυρία Μπλα μπλα μπλα λοιπόν δεν μπορεί πλέον να μιλήσει και άρα δεν μπορεί να κάνει Μπλα μπλα μπλα.

Και κάπου εκεί ξεκινάνε όλα τα ωραία!

Δεν θα σας χαλάσω την έκπληξη, ούτε θα σας μαρτυρήσω την ιστορία της, όμως όπως λέει και η ίδια «Στη Σιωπή βλέπεις καλύτερα τη Ζωή»

Ένα παιδικό βιβλίο που είναι έτσι ακριβώς όπως το χρειάζονται τα παιδιά! Που δίνει χώρο στη φαντασία και στη δημιουργικότητα. Ένα παιδικό βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση που θα σας κάνει να το λατρέψετε! Είπα πολλά μπλα μπλα;;;;;

Θα τελειώσω λίγο σοβαρά για να κλείσω μια γλυκιά ιστορία!

«Έργω κ’ ουκέτι μύθω.» έλεγε ο Αισχύλος. «Με έργα δηλαδή και όχι με λόγια». Με έργα και με πράξεις να δείχνουμε αυτά που θέλουμε! Με έργα και με πράξεις να γινόμαστε καλύτεροι. Με έργα και με πράξεις να παρουσιάζουμε όσα έχουμε να δείξουμε στον κόσμο!

Γιατί οι πράξεις μας μετράνε! Και είναι αυτές που έχουν αξία!

Αυτά κι άλλα τόσα έχει να μας μάθει η κυρία Μπλα μπλα μπλα! Μην χάσετε την ευκαιρία να την απολαύσετε μαζί με τα παιδιά σας!

Γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από μια κυρία Μπλα μπλα μπλα!

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα, ήταν όλο μπλα μπλα μπλα…
Ποτέ μπλομπλό, ποτέ μπλιμπλί, παρά μονάχα μπλα και μπλα.
Τί θα συμβεί όταν χάσει τη φωνή της;
Ο πραγματικός κόσμος θα ξεδιπλωθεί μπροστά της και θα μάθει πια καλά πως στη σιωπή βλέπεις καλύτερα τη ζωή!

About Author