Πάσχα στο μαγευτικό κόσμο του Ιδρύματος Ευγενίδου -Thisisus.gr

Πάσχα στο μαγευτικό κόσμο του Ιδρύματος Ευγενίδου -Thisisus.gr

Με πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, εργαστηρίων και Science Show υποδέχεται και φέτος το Πάσχα το Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου λειτουργεί κανονικά τις ημέρες των γιορτών – εκτός των επίσημων αργιών-.

Έξι μοναδικές εκπαιδευτικές παραστάσεις για τους Πλανήτες, τους Γαλαξίες, το Διάστημα και τους Δεινόσαυρους περιμένουν μικρούς και μεγάλους τόσο την Μεγάλη Εβδομάδα όσο και την Εβδομάδα του Πάσχα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με τροποποιήσεις στις ώρες έναρξης των παραστάσεων για να διευκολύνεται το γενικό κοινό. Την στιγμή που η ανθρωπότητα προσεγγίζει και πάλι το φεγγάρι με νέες διαστημικές αποστολές, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα πλανητάρια στον κόσμο, μέσα από τις εξαιρετικές προβολές « Ταξίδι στο Γαλαξία», «Το Κέντρο του Κόσμου» και «Η Ιστορία της Γης» και «Ο θάνατος των Δεινοσαύρων» προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα πιο γοητευτικά ερωτήματα που συνεχώς θέτει ο άνθρωπος κοιτώντας τα άστρα. Για τους ανήσυχους μικρούς ταξιδιώτες, ηλικίας άνω των 5 ετών, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα συνεχίσει την προβολή των ταινιών «Μαγικός Πλανήτης» και «Lucia» καθ’ολη τη διάρκεια των ημερών των γιορτών.

Εκτός από τις παραστάσεις, μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα που αναδεικνύουν την επιστήμη πίσω από τη λειτουργία των βεγγαλικών. Το 60’ Science Show «Η Επιστήμη των Βεγγαλικών» για παιδιά άνω των 6 ετών και ενήλικες, εκτός από πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακά πειράματα, χαρίζει και πολύτιμες γνώσεις γύρω από το τι είναι η καύση, πώς συμβαίνει μία έκρηξη και γιατί τα βεγγαλικά κάνουν έντονο κρότο. Στο ίδιο πασχαλινό κλίμα, είναι και το εργαστήριο «Operation Rabbit», στο οποίο παιδιά άνω των 10 ετών κατασκευάζουν με led, καλώδια, μπαταρίες και buzzers, την δική τους πασχαλινή παραλλαγή του πολύ δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού «Οι μικροί γιατροί». Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους την κατασκευή τους για ατελείωτο παιχνίδι και στο σπίτι!

Για τα παιδιά από 9 έως 12 ετών, η επιστημονική ομάδα του UTECH LAB έχει δημιουργήσει μία ιστορία πασχαλινής αναζήτησης, ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού με τίτλο «Ψάχνοντας την Ίστερ» όπου λύνοντας γρίφους και κρυπτογραφημένα μηνύματα οδηγούνται στην λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της Ίστερ. Στη συνέχεια δημιουργούν ένα 2D animation video, δίνοντας ζωή στους χαρακτήρες της ιστορίας.

Για online κρατήσεις σε όλες τις παραστάσεις του Πλανηταρίου και τα πειράματα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. Σχετικά με τα εργαστήρια γίνονται τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210- 9469 641 (Δευτ-Παρ 9:30-16:30).

Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, που προσφάτως άνοιξε και πάλι τις πύλες της με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και νέο βελτιωμένο και ενισχυμένο περιεχόμενο, θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό της, στο γνωστό της ωράριο με εξαίρεση τις ημέρες των επίσημων αργιών.

About Author