Στέλιος Κερασίδης: Ο νεότερος σολίστ στο Ηρώδειο -Thisisus.gr

Στέλιος Κερασίδης: Ο νεότερος σολίστ στο Ηρώδειο -Thisisus.gr

Σε ηλικία μόλις 11 ετών, ο Στέλιος Κερασίδης έχει ήδη παίξει πιάνο στα μεγαλύτερα συναυλιακά κέντρα στον κόσμο. Είναι ο νεότερος Έλληνας στην ιστορία που έδωσε συναυλία στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη ενώ έχει δώσει το «παρών» στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους στον κόσμο, όπως το Royal Albert Hall στο Λονδίνο, το Musikverein στη Βιέννη και το Palazzo Leti στην Ιταλία. Ο 11χρονος σολίστ έχει αποσπάσει 18 βραβεία σε παγκόσμιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου.

Ο 11χρονος συνθέτης και πιανίστας με τις παγκόσμιες διακρίσεις,αποτελεί ένα από τα «Πρόσωπα Της Χρονιάς», σύμφωνα με το δίκτυο του CNN (Ελλάδος)

Βραβεύτηκε τιμητικά στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου από το CNN στα «ΠΡΟΣΩΠΑ THE EVENT», ως ο νεότερος σολίστ που έχει παίξει ποτέ στο Ηρώδειο.

«Όταν συνθέτω μουσική, πατάω νότες και μου βγαίνει μια μελωδία. Μετά βγαίνει κι άλλη, τις ενώνω και έτσι γίνεται το δικό μου κομμάτι.Η μουσική μου θέλω πάντα να βοηθάει τον κόσμο και να τους δίνει δύναμη» ανέφερε ο Στέλιος Κερασίδης.

Ο μικρός Στέλιος συμπεριλήφθηκε στα 100 κορυφαία ταλέντα στον κόσμο για το 2022. Ο νεαρός πιανίστας και συνθέτης, συμμετείχε στο Global Child Prodigy Awards και απέσπασε το βραβείο της μουσικής για τις επιδόσεις του στο πιάνο, καθώς και την παγκόσμια επιρροή που έχει ήδη επιτύχει ως συνθέτης.

Οι συνθέσεις του Στέλιου σημειώνουν παγκόσμια απήχηση και αναγνώριση ενώ συνεχείς είναι οι αναφορές και τα ντοκιμαντέρ στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου (σ.σ.CNN, BBC, Reuters, CBS, Deutsche Welle, Guardian). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο παιδί από την Ελλάδα που τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο προσωπικοτήτων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό.

About Author