Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στην Αθήνα! -Thisisus.gr

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στην Αθήνα! -Thisisus.gr

Το Παιδικό Μουσείο Exploration φτιάχνει βαλίτσες και ταξιδεύει στα σχολεία της Αθήνας! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, το Exploration ταξιδεύει στην Αθήνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε και προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να ανακαλύψουν την ιστορία του βιβλίου!

Καθετί που έκανε, σκέφτηκε, κέρδισε ή δημιούργησε η ανθρωπότητα,

όλα αυτά βρίσκονται, σαν μια μαγική παρακαταθήκη, στις σελίδες των βιβλίων.

Αποτελούν εκλεκτό κτήμα των ανθρώπων.

Τόμας Καρλάιλ

Από την εποχή την βραχογραφιών έως τα σημερινά ψηφιακά eBooks, το βιβλίο εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό μέσο επικοινωνίας. Αφηγείται ιστορίες ανθρώπων από το παρελθόν, καταγράφει επιστημονικές ανακαλύψεις, κουβαλά στη ράχη του την ιστορία και τον πολιτισμό, διαδίδει ιδέες και όνειρα. Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Τι ιστορίες συναντάμε μέσα σε αυτό; Πώς μπορεί ένα βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο;

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν την αξία και τη σημασία του βιβλίου ως αντικείμενο στο πέρασμα των αιώνων. Με οδηγό την ίδια την Ιστορία, εξερευνούν το ρόλο του βιβλίου σε κάθε χρονική περίοδο και πως επηρέασε τα γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας: από την ανακάλυψη του αλφάβητου και του χαρτιού, την εξέλιξη της εικονογράφησης κατά τον Μεσαίωνα, το Διαφωτισμό και την επανάσταση της τυπογραφίας, μέχρι τις πολιτικές αναταραχές των Ναζί, την εξέλιξη των ειδών του Δαρβίνου και τις ψηφιακές εφαρμογές.

Το Exploration θα ταξιδέψει στα σχολεία της Αθήνας από τις αρχές του Μαρτίου έως και τον Απρίλιο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού). Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με mail στο athens@exploration.gr ή τηλεφωνικά στο +30 6948 822 622.

Οι δηλώσεις συμμετοχές ξεκινούν από τις 20 Φεβρουαρίου και γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο mail athens@exploration.gr Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα την περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum

www.exploration.gr | info@exploration.gr

+30 6948 822 622

About Author