Το JA Greece στα Ιωάννινα την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου -Thisisus.gr

Το JA Greece στα Ιωάννινα την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου -Thisisus.gr

Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των προγραμμάτων μαθητικής επιχειρηματικότητας στους εκπαιδευτικούς των Ιωαννίνων 

Τo Junior Achievement Greece (JA Greece)  μετά από το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, τα Τρίκαλα, την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει να υλοποιεί εργαστήρια ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την επιχειρηματικότητα στο σχολείο. Έτσι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα Ιωάννινα σε συνεργασία με το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων (χώρος Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων, Ε.Ο. Λογγάδων-Βασιλικής, Λογγάδες, ΤΚ. 45500 και ώρα  17:15 έως 19:45).Το Εργαστήριο απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δράσεις επιχειρηματικότητας στα σχολεία τους. Στόχοι του Εργαστηρίου είναι οι εκπαιδευτικοί:

 1. να συνεργαστούν και να αλληλοεπιδράσουν ώστε να αντιληφθούν τον ρόλο του εκπαιδευτικού στο πλαίσιο ενός προγράμματος σχολικής επιχειρηματικότητας,
 2. να γνωρίσουν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί από άλλους συναδέλφους, σε συνεργασία με εθελοντές-μέντορες,
 3. να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού JA Greece (https://jagreece.org/).

 Το JA Greece, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας με το ΥΠΑΙΘ, προσφέρει από το 2005 δωρεάν προγράμματα σε σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά) όλης της Ελλάδας, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, και ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο), έχουν την έγκριση του Υπουργείου. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να ενταχθούν στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ή να υλοποιηθούν στο πλαίσιο μαθημάτων Τεχνολογίας & Πληροφορικής, Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, Αρχών Οικονομίας, Οικιακής Οικονομίας, αλλά και αντίστοιχων ομίλων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ή άλλων εκπαιδευτικών δράσεων. Το πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» όπως και ο «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» διεξάγονται με την έγκριση του ΥΠΑΙΘ (Αρ. Πρωτ. Φ16/103212/Δ2 και Φ15/140623/Δ2 αντίστοιχα), ενώ το πρόγραμμα “Company Junior” έχει ενταχθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΙΕΠ. https://elearning.iep.edu.gr/study/course/view.php?id=2003.

Έμφαση δίδεται στο βιωματικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που υλοποιείται σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 100 χρόνια και αποτελεί εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.  
Πρόγραμμα

 • 17:15-17:30 Προσέλευση
 • 17:30-18:00 Καλωσόρισμα
  • Αικατερίνη Τάτση, Διευθύντρια Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων
  • Μαρούλα Παπαευσταθίου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ02, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου και Παιδαγωγικής Ευθύνης Αρσακείου Ιωαννίνων
  • Ιωάννης Γεωργόπουλος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ80, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου
  • Γεώργιος Γκωλέτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Laboratory of Business Economics and Decisions, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
 • 18:00-18:30 Προγράμματα επιχειρηματικότητας στη σχολική εκπαίδευση 
  • Ελένη Χελιώτη, Ιωάννα Κυπριώτη (Junior Achievement Greece)
 • 18:30-19:00 Καλές πρακτικές από εφαρμογές προγραμμάτων επιχειρηματικότητας- Εμπειρίες εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών
  • Ιωάννα Μερτζάνη, Εκπαιδευτικός Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων
  • Μαρία Γεωργούλα, Εκπαιδευτικός Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων
 • 19:00-19:45 Βιωματική δραστηριότητα: «Εμπνέοντας, προετοιμάζοντας και υποστηρίζοντας τους μαθητές για μια ομαδική δράση επιχειρηματικότητας»

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητο να έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τις 6/12/2021 στο link:https://forms.office.com/r/zrDn79tjjM. Στη συνάντηση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα της ΚΥΑ 10/9/2021 για την προστασία κατά του COVID-19. Για την είσοδο στον χώρο χρειάζεται η επίδειξη ταυτότητας και πιστοποιητικού εμβολιασμού που έχει πραγματοποιηθεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες ή βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου). 

Ιστοσελίδα: www.jagreece.org
Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece
Instagram: https://www.instagram.com/ja_greece/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jagreece/
Twitter: https://twitter.com/ja_greece
YouTube: https://www.youtube.com/user/SENGREECE


Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Γιαννέτου 
Δημοσιογράφος – Διευθύντρια Επικοινωνίας JA Greece
maria.giannetou@jagreece.org – 6932192633

About Author