1821 Ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία (Μάρω Βασιλειάδου Ηλίας Κολοβός) -Thisisus.gr

1821 Ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία (Μάρω Βασιλειάδου  Ηλίας Κολοβός) -Thisisus.gr

Έχουν περάσει 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε από το να διαβάσουμε ένα παιδικό βιβλίο που θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη! “1821 Ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία”

Η Μάρω Βασιλειάδου με την επιστημονική επιμέλεια του Ηλία Κολοβού μας ζητάει να ταξιδέψουμε στην ιστορία με τον πιο όμορφο τρόπο! “Με εικόνες, χάρτες και λόγο, σας καλούμε να δείτε αλλιώς τον κόσμο του 1821 και να συνεχίσετε το ταξίδι της φλογερής ιδέας της ελευθερίας που ξεκίνησε τότε.” μας λέει ο Ηλίας Κολοβός και μας γεμίζει προσμονή για την συνέχεια!

Από τις αυτοκρατορίες και τους αυτοκράτορες, την προετοιμασία της Επανάστασης και τον Θούριο του Ρήγα μέχρι τη Φιλική Εταιρεία και τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου και ως τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Όλη η ιστορία των προγόνων μας περνάει μπροστά από τα μάτια των παιδιών με τον πιο ιδανικό τρόπο! Με τρόπο που δεν διδάσκει με βία αλλά αφηγείται, με τρόπο που κρατάει το ενδιαφέρον και δεν το μειώνει, με τον τρόπο που θα έπρεπε πάντα να διδάσκεται η πολύτιμη ιστορία στα σχολεία όλου του κόσμου!

Το δικό μας αγαπημένο κομμάτι του βιβλίου

Ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί αποσπασματικά και να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως! Ένα βιβλίο για συντροφιά, για γνώσεις, για διασκέδαση, για όλα και για κάθε εποχή! Ένα βιβλίο που θα έχουμε για πάντα και σίγουρα θα ανοίγουμε και θα αξιοποιούμε συνέχεια!

Τέλος θα πω πως καθώς η καταγωγή μου είναι από το ιστορικό Βελεστίνο, με τον γιο μου διαβάσαμε ξανά και ξανά για τον Ρήγα Φεραίο και τον Θούριο και το βιβλίο το αγαπήσαμε παρέα! Το 1821 μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Συγγραφέας: Μάρω Βασιλειάδου Ηλίας Κολοβός

Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη Εκδόσεις: Διόπτρα

Με αγάπη Σοφία

About Author