Και οι γονείς διαβάζουν – Τρία βιβλία γονεϊκότητας που ξεχωρίσαμε -Thisisus.gr

Και οι γονείς διαβάζουν – Τρία βιβλία γονεϊκότητας που ξεχωρίσαμε -Thisisus.gr

Από τη στιγμή που ένα παιδί έρχεται στον κόσμο, οι γονείς του είναι σε μόνιμη αναζήτηση των καλύτερων επιλογών. Από την επιλογή της τροφής και των παιχνιδιών, μέχρι τον τρόπο διαπαιδαγώγησης και ανατροφής. Οι γονείς αναρωτιούνται για την σωστή διατροφή του παιδιού, για την εκπαίδευση του, όμως ακόμα πιο συχνά αναρωτιούνται πώς να αναθρέψουν σωστά το παιδί τους βοηθώντας το να γίνει ένας υγιής ενήλικας!

Πάμε να δούμε παρέα 3 βιβλία που θα αλλάξουν την οπτική μας και θα μας κάνουν καλύτερους γονείς. 3 βιβλία που θα μας δώσουν λύσεις και ευκαιρίες να βελτιώσουμε την σχέση με τα παιδιά μας. Αλλά πάνω απ’ όλα 3 βιβλία που θα μας βοηθήσουν να τα καταλάβουμε καλύτερα και μέσα από αυτά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Η συμβολή τους είναι καθοριστική και ενδέχεται να αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο που σκέφτεστε, αλλά και τον τρόπο που συμπεριφέρεστε στα παιδιά σας!

Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος των Παιδιών

Τίτλος: Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος των Παιδιών – Ένας οδηγός για γονείς
Συγγραφέας: Alvaro Bilbao
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
*Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Ο Δρ Alvaro Bilbao είναι κορυφαίος νευροψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, πατέρας τριών παιδιών και ειδικός στην εκπαίδευση με τη μέθοδο της θετικής διαπαιδαγώγησης. Το βιβλίο του Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος των Παιδιών: ένας οδηγός για γονείς κυκλοφορεί σε 25 γλώσσες και έχει διαβαστεί ήδη από 400.000 αναγνώστες!

Έρευνες και μελέτες μας δείχνουν πως τα πρώτα 6 χρόνια της ανάπτυξης του παιδιού παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη μετέπειτα εξέλιξή του. Το βιβλίο μας ξεναγεί στον κόσμο της νευροβιολογίας με έναν τρόπο απλό και κατανοητό.

Εδώ, θα βρείτε συμβουλές για να μεγαλώσετε παιδιά με ολοκληρωμένη νοητική και συναισθηματική Ανάπτυξη! Στρατηγικές που προάγουν την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου, την ηρεμία και την ευτυχία των παιδιών. Ένα βιβλίο που μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον κόσμο του παιδιού και μας διδάσκει πως  να είμαστε πάντα δίπλα τους με τον κατάλληλο τρόπο!

Προσφέρει χρήσιμες συμβουλές στα παιδιά, καθώς τα βοηθάει να χτίσουν σχέσεις με του άλλους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Βοηθάει κι εμάς που είμαστε δίπλα τους να είμαστε καλύτεροι γονείς!

Με κοινή λογική, εύκολα εφαρμόσιμα εργαλεία και στρατηγικές που βασίζονται στην επιστήμη, το βιβλίο του Δρ Alvaro Bilbao δεν πρέπει να λείπει από τις βιβλιοθήκες γονέων κι εκπαιδευτικών!

* Η ελληνική έκδοση περιλαμβάνει ειδικό πρόλογο του συγγραφέα και πρόλογο του καθηγητή παιδιατρικής Γεωργίου Χρούσου.

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Η Σκάλα – Ιστορίες για γονείς

Τίτλος: Η Σκάλα Ιστορίες για γονείς
Συγγραφέας: Ντίνα Νομικού
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
*Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

«Είναι το παιδί που κάνει τον άνθρωπο. Κανείς ποτέ δεν υπήρξε χωρίς το παιδί που ήταν κάποτε». Μαρία Μοντεσσόρι (1870-1952)

Ένα βιβλίο για γονείς σε δράση, για γονείς υπό σκέψη και για υποψήφιους γονείς. Ένα βιβλίο για όσους ανεβαίνουν αυτή τη σκάλα!

Ο τίτλος και μόνο αυτού του βιβλίου θα έπρεπε να είναι ικανός να πείσει όλους τους γονείς πως το χρειάζονται. Δεν έχω δει πιο αντιπροσωπευτικό τίτλο για βιβλίο γονεϊκότητας! Η Σκάλα! Γιατί αυτό είναι το να αναθρέφεις παιδιά. Η άνοδος μιας σκάλας! Όσο ανεβαίνουμε τη σκάλα τόσο πιο πολλά μαθαίνουμε και κατανοούμε.

Ένα βιβλίο που μας δίνει τον χώρο και τον χρόνο που χρειαζόμαστε ώστε να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις. Κάθε οικογένεια είναι μοναδική και ξεχωριστή. «Το τι θα κάνουμε είναι προσωπικό θέμα. Υπάρχουν λάθος τρόποι και σωστοί. Υπάρχουν και οι άλλοι. Αυτοί που προκύπτουν στις αληθινές οικογένειες και έχουν λίγο από όλα».

Ένα ολοκληρωμένο βιβλίο που αγάπησα πολύ και είμαι σίγουρη πως θα αγαπήσουν όλοι οι γονείς. Διάβασα 2 φορές το Σκαλί 14 «Το τέρας μέσα μου. Η εξουσία του να είσαι ψηλότερος» και έκλαψα με το Σκαλί 18 «Η άδεια φωλιά» .

Στα Σούπερ Προτεινόμενα!

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Ένα βιβλίο για Σένα. Οδηγός Εφηβείας (και για γονείς)

Τίτλος: Ένα βιβλίο για Σένα. Οδηγός Εφηβείας
Συγγραφέας: Holmes Melissa, Hutchinson
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
*Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Ένα βιβλίο που μιλάει απευθείας στους εφήβους, ένας διασκεδαστικός οδηγός για παιδιά και γονείς κυκλοφορεί με την έγκριση της American Academy of Pediatrics από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!

Οι καταξιωμένες συγγραφείς- γιατροί με ειδικότητα στις άκρως ευαίσθητες ηλικίες της εφηβείας εξασφάλισαν την έγκριση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής ώστε κάθε λέξη του «Ένα βιβλίο για σένα. Οδηγός εφηβείας» να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες μικρών και μεγάλων.

Ένα βιβλίο με υπέροχες εικόνες , που απευθύνεται πρωτίστως στους εφήβους και μετά στους γονείς! Ένα βιβλίο διασκεδαστικό, που μέσα στις σελίδες του κρύβει όλα όσα θέλουν να ξέρουν οι έφηβοι για τα συναισθήματα και το σώμα τους.

«Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα παιδιά δεν θα ντρέπονται για τις αλλαγές στο σώμα τους, έναν κόσμο όπου γονείς και παιδιά μιλούν για την εφηβεία με τεκμηριωμένες γνώσεις, θετική αντιμετώπιση και υγιή περιέργεια!»

Ένα βιβλίο δηλαδή ΙΔΑΝΙΚΟ για όλους τους εφήβους και τους γονείς τους!

Θα το βρείτε εδώ.

About Author