5 Βιβλία που θα τονώσουν την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών -Thisisus.gr

5 Βιβλία που θα τονώσουν την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών -Thisisus.gr

Είναι στις καθημερινές μας συνήθειες να κλείνει μια κουραστική μέρα με την ανάγνωση ενός παραμυθιού! Το βραδινό μας παραμύθι είναι μια τελετουργία για μας, που μας ξεκουράζει και μας φέρνει κοντά. Όπως και να χει, όποια ώρα της ημέρας και αν επιλέγετε να διαβάζετε βιβλία παρέα με τα παιδιά σας, ο φανταστικός κόσμος των παραμυθιών έχει να προσφέρει απεριόριστα οφέλη! Είναι όμως και αυτά τα ξεχωριστά παιδικά βιβλία που δεν διηγούνται απλώς μια ιστορία, που μας βάζουν να σκεφτούμε, που τονώνουν την φαντασία μας και την δημιουργική μας διάθεση. Ελάτε να τα δούμε παρέα:

1. “Ένα βιβλίο παιχνίδι” Herve Tullet

Το διεθνές bestseller « Ένα βιβλίο παιχνίδι» του Γάλλου καλλιτέχνη εικαστικού Herve Tullet, είναι ένα διαφορετικό βιβλίο. Ο τίτλος του δεν μας λέει ψέματα! Είναι ένα βιβλίο για να γυρίσεις τις σελίδες του και να παίξεις! Το μόνο που θα βρείτε στην εικονογράφηση του βιβλίου είναι οι τρείς πολύχρωμες βούλες του εξωφύλλου. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν η φαντασία και το διασκεδαστικό παιχνίδι! Ενδείκνυται για παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας… αλλά εγώ προσωπικά… αν και μεγάλο παιδί το απολαμβάνω! Προειδοποίηση: Το βιβλίο τελειώνει με την φράση: «Συγχαρητήρια! Πάμε απ’ την αρχή?». Οπλιστείτε με υπομονή γιατί θα το διαβάσετε ποοολές φορές! Να μια υπέροχη ευκαιρία να αγαπήσουν τα παιδιά μας τα βιβλία… παίζοντας!

2. “Παραμύθια για να σπάτε κέφι” Τζάνι Ροντάρι

Ο Ιταλός παππούς των παραμυθιών είναι εδώ, να μας γεμίσει φανταστικές ιστορίες με χιούμορ και εφευρετικότητα! Οι πραγματικά πρωτότυπες και γεμάτες χιούμορ ιστορίες του Τζάνι Ροντάρι δεν τελειώνουν όπως νομίζετε. Αφήνουν το τέλος της ιστορίας ανοιχτό και μας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξουμε ανάμεσα σε τρεις επιλόγους που έχει γράψει ο συγγραφέας. Τα παιδιά μπαίνουν στην διαδικασία να φανταστούν και εκείνα τον δικό τους επίλογο. Ο Ροντάρι σκουντάει όπως πάντα την φαντασία μας και μας πάει ένα βήμα παρακάτω, μας κάνει συνδημιουργούς του. Το προτείνω ανεπιφύλαχτα! Τα παιδιά πραγματικά θα διασκεδάσουν και θα το αγαπήσουν σίγουρα!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

3. “Το ταξίδι” Aaron Becker

Το πολυσυζητημένο βιβλίο του Aaron Becker έρχεται με την απλότητα και την πρωτοτυπία του να μας κλέψει τις καρδιές. Ένα βιβλίο χωρίς λόγια. Ούτε μια λέξη. Μόνο εικόνες που πυροδοτούν την φαντασία μας. Το βιβλίο έξυπνο και συγκινητικό αφήνει πολύ χώρο στα παιδιά να γεμίσουν εκείνα με τις δικές τους λέξεις την φανταστική του εικονογράφηση. Ένα βιβλίο που μας δείχνει πως με το μυαλό, την σκέψη και την φαντασία μας θα κάνουμε τα πιο όμορφα ταξίδια! Αξίζει να το έχουμε!

4. “Τα 33 Ροζ ρουμπίνια” Ευγένιος Τριβιζάς

Ευρηματικό, καλογραμμένο, εξαιρετικά διαδραστικό βιβλίο για κάθε ηλικία. Ένα βιβλίο που θα διαβάζουμε ξανά και ξανά και πάντα θα έχουμε κάτι αλλιώτικο. Ένας τελείως διαφορετικός  Τριβιζάς που μας βάζει και μας να λύσουμε το αίνιγμα της συνέχειας της ιστορίας. Τα παιδιά δεν το βαριούνται και το απολαμβάνουν κάθε φορά!

5. “Το πλεξικό της φανταστικής” Άγγελος Πατσιάς

Ο υπερφανταστικός και πολυαγαπημένος Άγγελος Πατσιάς (έναν famous δάσκαλο έχουμε στην Ελλάδα και αξίζει να τον ξέρουμε!) έχει γράψει αυτό το χαρούμενο βιβλίο δημιουργικής γραφής για παιδιά. Δεν χρειάζεται να σας πω πολλά… τα γράφει όλα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου! Μήπως γνωρίζεις τι είναι το πλαγιαντζούρι? Το Μπιφτεκότο?

Μετά από όλα αυτά, ένα μόνο έχω να πω… καλή ανάγνωση και καλή διασκέδαση!

Μητράκη Σοφία

Για περισσότερα άρθρα σχετικά με το παιδικά βιβλία πατήστε εδώ

About Author