7 Σεπτέμβρη το πρώτο «κουδούνι» και με ολοήμερα αλλά χωρίς κυλικεία -Thisisus.gr

7 Σεπτέμβρη το πρώτο «κουδούνι» και με ολοήμερα αλλά χωρίς κυλικεία -Thisisus.gr

Προχωρά ο σχεδιασμός του υπουργείου παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά με δύο σενάρια στο τραπέζι να είναι τα επικρατέστερα. Όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων.  Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου, Αναστασία Γκίκα,«τα ολοήμερα θα ανοίξουν σε κάθε περίπτωση και θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 7 Σεπτέμβρη». 

Τα δύο σενάρια για τις 7 Σεπτέμβρη

«Η λέξη κανονικότητα σημαίνει πια την νέα κανονικότητα», εξηγεί η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας. «Έχουμε δύο κυρίως σενάρια. Το ένα είναι ότι πηγαίνουμε κανονικά στο σχολείο, με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και ενδεχομένως υποχρεωτικά μάσκες για όλους. Κρατάμε αποστάσεις, δεν χρησιμοποιούμε κοινά πράγματα, δεν μοιραζόμαστε γόμες, μολύβια, μπάλες…Είναι όλα υπό συζήτηση ακόμα, διότι καθημερινά τα πράγματα αλλάζουν. Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουμε περίπου δύο εβδομάδες πριν τα παιδιά μπουν στο σχολείο. Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουμε. Δεν αποφασίζουμε βέβαια μόνοι μας. Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που έχουμε ζήσει, το εκ περιτροπής. Εάν χρειαστεί, θα γίνει και αυτό. Είμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, συζητάμε κάθε σενάριο. Άλλωστε έχουμε υλοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.», επισήμανε η γγ του υπουργείου.  

Την ίδια ώρα άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τα σχολικά κυλικεία 

«Όσο για το αν θα ανοίξουν τα σχολικά κυλικεία, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε η κ. Γκίκα. 

Διαβάστε επίσης:

Νταντάδες της γειτονιάς – Τι είναι – Πότε αναλαμβάνουν δράση -Thisisus.gr

About Author