9 στιγμές με τα παιδιά σου, που σε κάνουν να πλημμυρίζεις από ευτυχία – Thisisus.gr

9 στιγμές με τα παιδιά σου, που σε κάνουν να πλημμυρίζεις από ευτυχία – Thisisus.gr

Γράφει η αγαπημένη μας Άννα Βρανά από την μοναδική ομάδα Ευτυχισμένα Παιδιά Δημιουργία Θετική διαπαιδαγώγηση Montessori

Η μητρότητα και η πατρότητα είναι ότι πιο δύσκολο, εξαντλητικό  και ταυτόχρονα ότι πιο όμορφο, μαγικό, ονειρεμένο  μπορεί να βιώσει μια μαμά και ένας μπαμπάς… ο,τι ήξερες μέχρι τώρα και δεν ήξερες για τον νέο σου ρόλο ως γονιός είναι απλά μια έκπληξη, άλλοτε ευχάριστη και άλλοτε δυσάρεστη το σίγουρο είναι μέσα από αυτό τον νέο σου ρόλο θα ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που πραγματικά ούτε που τις φανταζόσουν ότι τις έχεις και θα εκπλαγείς από το πόση δουλειά θα χρειαστεί να κάνεις για να διαχειριστείς  τον «νέο» σου εαυτό και  τα παιδιά σου.  Ας χαθούμε όμως για λίγο κι ας ταξιδέψουμε  σε εκείνες τις ανεπανάληπτες  στιγμές που μας χαρίζουν  τα παιδιά μας, εκείνες οι στιγμές που μας κάνουν  να τα ξεχνάμε όλα..κάθε άσχημη στιγμή, πρόβλημα ή δύσκολη μέρα, που δια μαγείας νιώθεις ότι τώρα ξεκουράζεσαι…

Στιγμές ευτυχίας

 1. Όταν γυρνάς στο σπίτι ανοίγεις την πόρτα  και αφήνεις έξω ότι κουβάλαγε η ψυχή σου όλη μέρα καθώς ακούς «..μαμάαα..μπαμπάαα» και αμέσως  βλέπεις τα χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών σου και πριν καν προλάβεις να μιλήσεις βρίσκονται πάνω σου τρυπώνοντας αποφασίστηκα στην αγκαλιά σου..και νιώθεις ότι όλα έχουν νόημα καθώς η αγάπη τους είναι εκεί για σένα
 2. Η αγκαλιά σου και το φιλί σου τα γιατρεύει όλα..κάθε δάκρυ, φόβος και πόνος με το που βρίσκονται στην αγκαλιά σου φεύγουν αμέσως..
 3. Τα ματάκια τους από μωρά.. όταν βρίσκονται στην αγκαλιά σου, ο τρόπος που σε κοιτούν και χάνονται μέσα στα δικά σου μάτια σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο γύρω τους..και ταυτόχρονα ταξιδεύεις και εσύ μέσα στα δικά τους μάτια και ξεχειλίζεις συναισθήματα αγάπης και τρυφερότητας..
 4. Η ώρα του ύπνου..όπως λένε αρκετοί γονείς « τι όμορφα και γαλήνια που είναι όταν κοιμούνται..» όντως είναι υπέροχο να τα κοιτάς όταν κοιμούνται αλλά  η καλύτερη στιγμή είναι λίγο πριν όταν νιώθεις το μαγουλάκι τους κολλημένο στο στέρνο σου και ηρεμούν σιγά σιγά ακούγοντας την αναπνοή και τους χτύπους τις καρδιάς σου και εσύ χαϊδεύοντας την πλατούλα τους και νιώθοντας το απαλό τους δερματάκι θυμάσαι  το μικρό κορμάκι που άγγιξες για πρώτη φορά όταν γεννήθηκαν.
 5. Το χαμόγελο τους και το γέλιο τους όταν ξεκαρδίζονται με τα παιχνίδια που τους κάνεις γαργαλώντας πατουσάκια και κοιλίτσες..και γελάς και εσύ με την ψυχή σου μαζί τους χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο.
 6. Όταν ξεκινάν τα πρώτα σ΄αγαπώ τους «Σε αγαπώ πάρα πολύ μαμά..Σε αγαπώ πάρα πολύ μπαμπά..» και νιώθεις να πλημμυρίζεις από ευτυχία και τότε ξέρεις τι θα πει ανιδιοτελή αγάπη..
 7. Τα φιλιά τους με το που μάθουν να δίνουν φιλιά τα αναζητάς συνέχεια και ανυπομονείς για τα χάδια τους.
 8. Όταν κλαίνε στα πρώτα εμβόλια κλαίς και εσύ..
 9.  Όταν λίγο μεγαλώσουν και η επικοινωνία γίνεται καλύτερη δε χορταίνεις συζητήσεις και αστεία..

Πάνω από όλα όμως σε διδάσκουν τόσα πολλά για την ίδια την ζωή και τις αξίες..φτάνει να έχεις εσύ τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά..  γίνεσαι όλο και καλύτερος άνθρωπος σιγά σιγά και κάπου εκεί βρίσκεις το  παιδί που έχεις μέσα σου..είσαι γεμάτος και ευτυχισμένος.

About Author

1 Σχόλιο

 • by Νικολέτα Κριαρά Posted 22 Ιανουαρίου 2021 10:48 μμ

  Ανεπανάληπτες στιγμές σίγουρα, που αν ξεκινήσεις να περιγράφεις νομίζω δύσκολα κάποιος θα σε κάνει να σταματήσεις.
  Πλέον έχω γίνει το αστείο του σπιτιού αφού όπως λέει ο γιος μου (4,5 ετών), «βρε μαμά όλο αγκαλιές και φιλί θέλεις» κι εγώ ως άξια μάνα του λέω πως όσο έχω καιρό θέλω να πλημμυρίσω!! Μα έτσι δεν είναι άλλωστε;!

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.