Αγαπημένα παιδικά βιβλία μυστηρίου! -Thisisus.gr

Αγαπημένα παιδικά βιβλία μυστηρίου! -Thisisus.gr

Τα παιδικά βιβλία μυστηρίου δεν αρέσουν μόνο στα παιδιά! Αρέσουν και σε μένα! Πλοκή, αγωνία συνδιασμένη με χιούμορ και λεξιλόγιο κατάλληλο για την κάθε ηλικία. Όλα αυτά έχουν να προσφέρουν τα παρακάτω βιβλία που σας προτείνω! Θεωρώ τέτοιου είδους βιβλία, κατάλληλα για να ξεκινήσει ένα παιδί την γνωριμία του με την ανάγνωση. Κι αυτό γιατί για την πρώτη ανάγνωση, δεν υπάρχει κάτι ιδανικότερο από ένα βιβλίο που να σε κάνει να θέλεις να γυρίσεις και την επόμενη σελίδα! Δείτε τα αγαπημένα μας που είμαι σίγουρη ότι από την στιγμή που θα τα διαβάσετε θα γίνουν και δικά σας αγαπημένα! Αυτό είναι το ωραίο με τα βιβλία μυστηρίου…. Γίνονται αγάπη!

Ντετέκτιβ Κλουζ!

ντετέκτιβ κλουζ

Εντάξει! Ξεκινάω με τον Βασιλιά των παιδικών βιβλίων μυστηρίου! Ο Ντετέκτιβ Κλούζ είναι ένας και μοναδικός. Είναι ο λόγος να ξεκινήσουν τα παιδιά μας να διαβάζουν βιβλία. Όταν πήρα στα χέρια μου τον πρώτο Ντετέκτιβ Κλούζ, την υπόθεση «Η συνωμοσία της τσίχλας» δεν παρατήρησα τόσο την υπόθεση, όσο το πόσο κατάλληλο είναι αυτό το βιβλίο για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Μεγάλα γράμματα, κατάλληλο κείμενο και νοήματα και το πιο σημαντικό για τα παιδιά, αμείωτο ενδιαφέρον. Ο Ντετέκτιβ Κλούζ πίνει γάλα, τρώει παγωτό και μασάει τσίχλες με μανία όπως όλα τα παιδιά! Λύνει όμως και μυστήρια με το κοφτερό μυαλό και την παρατηρητικότητα του!  Αναζητήστε το και θα κολλήσετε στο λεπτό! Ακούστε και το τραγούδι του Κλούζ στο YouTube για να μπείτε στο κλίμα!

Τζερόνιμο Στίλτον!

τζερόνιμο στιλντον

Το πιο αγαπημένο μου παιδικό βιβλίο μυστηρίου!  Ένα παιδικό βιβλίο τρομερά καλογραμμένο, με ηθικά διδάγματα και με τις πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις μυστηρίου που συνδιάζονται με τρομερό χιούμορ και τέλεια εικονογράφηση. Ο Τζερόνιμο Στίλτον είναι ένας ευαίσθητος ποντικός που συνεχώς μπλέκει σε περιπέτειες! Καταφέρνει και τα βγάζει πέρα χάρη στο θάρρος του και την βοήθεια της οικογένειας και των φίλων του. Ο Τζερόνιμο Στίλτον  λέει… «Οι ιστορίες μου θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον.» Και έχει απόλυτο δίκιο! Αν δεν έχετε διαβάσει ήδη τον πιο διάσημο ποντικό του κόσμου… τρέξτε να τον ανταμώσετε! Θα ξετρελαθείτε! Είναι σίγουρο! Ρίξτε μια ματιά και στην σελίδα διαδικτύου του τρομερού ποντικού που έχει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο!

Οι  υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή και του Πα Λι Κάρι

οι υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή

Πόσο γρήγορα μπορεί να τελειώσει ένα παιδί ένα βιβλίο όταν το διαβάζει μόνο του? Σε χρόνο μηδέν όταν αυτό το βιβλίο είναι οι υποθέσεις του Σπιθαμή και του Πα Λι Κάρι (είναι από την Κίνα)! Οι Ιστορίες τους είναι πολύ πολύ μικρές αλλά με τεράστιο ενδιαφέρον και αν είμαστε αρκετά παρατηρητικοί μπορεί να καταφέρουμε να φτάσουμε μόνοι μας στην λύση, πριν τον συγγραφέα! Φανταστικές ιστορίες που τις προτείνω ανεπιφύλακτα! Τα παιδιά θα το διαβάσουν με τη μια και θα αναζητήσουν αμέσως το επόμενο! Αυτό δεν είναι και το ζητούμενο άλλωστε;

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ένα μυστήριο για τον Μπούφο

Ο καλυτεροχειρότερος Ντετέκτιβ του κόσμου είναι ο Μπούφος! Με εικονογράφηση που παραπέμπει σε κόμικ, ιστορίες απλές και με χιούμορ… η συνταγή είναι γνωστή και επιτυχημένη όπως και στις παραπάνω περιπτώσεις.

Αναζητήστε  για τα παιδιά ιστορίες που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τα κάνουν να γελούν! Αφήστε τα να γνωρίσουν μόνα τους τον μαγευτικό κόσμο του βιβλίου ξεκινώντας με μια ιστορία μυστηρίου! Διαβάστε και σεις τα παιδικά βιβλία μυστηρίου, όχι μόνο για να έχετε ένα θέμα συζήτησης με τα παιδιά σας αλλά γιατί είναι απίστευτα διασκεδαστικά όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες όλων των ηλικιών!

Have fun

Μητράκη Σοφία

About Author