Άγνωστο αν θα ανοίξουν τα σχολεία: Από τι θα εξαρτηθεί – Thisisus.gr

Άγνωστο αν θα ανοίξουν τα σχολεία: Από τι θα εξαρτηθεί – Thisisus.gr

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΑΠΟ ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ

Ανατροπή είχαμε σήμερα στη βεβαιότητα ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία. Η αίσθηση ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χωρα και κυρίως στην Αττική έχει επιβαρυνθεί μετά τα ρεβεγιόν των γιορτών και το μερικό άνοιγμα της αγοράς προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες αλλά και την κυβέρνηση. Το ιικό φορτίο της Αττικής τριπλασιάστηκε το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς, όπως αποκάλυψαν τα λύματα ενώ οι εικόνες από τις εκκλησίες στα Θεοφάνεια αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα».

Οι επιστήμονες εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος, πνευμονολόγος, διευθυντής ΕΣΥ Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» στην ΕΡΤ. «Ο Ιανουάριος είναι πολύ κρίσιμος μήνας σε σχέση με το τρίτο κύμα που όλοι αναμένουμε τον Φλεβάρη και τον Μάρτη«, δήλωσε και πρόσθεσε πως «Αυτό το άνοιξε – κλείσε δεν είναι τακτική. Πρέπει να καθίσει η πολιτεία και να δει αυτά τα μέτρα, μέχρι να τελειώσει η πανδημία, που είναι τέλη Μαρτίου, αλλιώς θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Δεν βλέπεται τι γίνεται στην Αγγλία, στη Γερμανία; Η Αμερική ανακοινώνει 3.000 νεκρούς την ημέρα. Τι περιμένετε να πούμε εδώ τον Φλεβάρη, αποτύχαμε; Όταν θα μετράμε τους νεκρούς, θα λέμε, και το κεράκι που ανάψαμε, μας στοίχισε δέκα νεκρούς;»

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Την ίδια ώρα και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώνας στον ΣΚΑΙ έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης αναφέροντας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων πως  “Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της”.

Και όπως όλα δείχνουν το «θρίλερ» με το άνοιγμα των σχολείων θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και αύριο οπότε και συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών. 

Πάντως σε νεότερη ανακοίνωση του υπουργείο Παιδείας αναφέρεται πως νηπιαγωγεία και δημοτικά θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1 Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

About Author