Η άλλη διάσταση του “εγώ” – Thisisus.gr

Η άλλη διάσταση του “εγώ” – Thisisus.gr

Πολλές γυναίκες το παθαίνουν με το που μείνουν έγκυες, άλλες πάλι με το που κρατήσουν στην αγκαλιά τους το βλαστάρι τους. Η μόνη αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα είναι ένα: στο “εγώ” πατάς παύση και αντικαθιστάται άμεσα με το “εμείς”. Από αυτή τη μέρα κι έπειτα βαδίζεις κουβαλώντας πάντα αυτή τη νέα διάσταση του “εγώ” σου. Δεν υπάρχει πια το: εγώ θέλω να κάνω αυτό, αλλά το αν εμείς μπορούμε να το κάνουμε.

Το παιδί πρέπει να μάθει να είναι ανεξάρτητο και εσύ να μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου μαζί του, στο λέει καθημερινά η μάνα σου και απορείς, γιατί δεν έκανε κι αυτή το ίδιο τόσα χρόνια! Εδώ πάτησες τα τριάντα και ακόμα μαζί σου ασχολείται! Τελικά είναι τόσο εύκολο να λες στους άλλους τι να κάνουν…

Στο βάθος βάθος και εσύ κουρασμένη είσαι, έχεις ανάγκη λίγο ύπνο, να βγεις για ένα φαγητό ή έστω να φας στο σπίτι μια φορά, σαν κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Χωρίς να μασουλάς λες και επιβάλλεται να σπάσεις το παγκόσμιο ρεκόρ!

Και πάνω που το παίρνεις απόφαση και το παίζεις πιο κουλ μαμά, διώχνοντας από πάνω σου την ετικέτα της “σπαστικιάς”… Εκεί που καταφέρνεις να πάρεις μια ανάσα δυο τριών ωρών μακριά του, αποφασίζει η κακιά λοίμωξη ή ένας ανεπιθύμητος ιός να εισβάλλουν στο μικρό του σωματάκι! Καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που το άφησες με τη μάνα, την πεθερά, τον άντρα σου. Όλα σου φταίνε, γιατί βέβαια εσύ είπαμε ξέρεις καλύτερα!

Όσο βλέπεις το πλασματάκι σου να ψήνεται στον πυρετό τόσο πιο πολύ ψήνεσαι και εσύ! Είναι απίστευτο το πόσο ανώδυνο μπορεί να είναι το κλάμα ενός άλλου παιδιού και πόσο επώδυνο το κλάμα του δικού σου. Έλα πες, όταν κλαίει το παιδί σου δεν πονάς στην καρδιά; Επιβάλλεται όμως, σε κάθε περίπτωση, να είσαι δυνατή για να ξεπεράσετε το οτιδήποτε πάντοτε μαζί.

Η δύναμη της μάνας

Και τότε ξεπροβάλλει η δύναμη της μάνας, ξέρεις αυτό που τα δικά σου φοβάμαι και ανησυχίες κλειδώνονται σ’ένα μπαούλο μέχρι το παιδί να ηρεμήσει. Το χαϊδεύεις, το κρατάς αγκαλιά, του τραγουδάς, του κάνεις κομπρέσες και παρακαλάς γρήγορα να τελειώσουν όλα. Και σαν κλείσει τα ματάκια του να κοιμηθεί, ανοίγεις λίγο το μπαούλο και μπαμ… ξεσπάς…

Τικ τακ, τικ τακ…

Ακουμπάς το χέρι σου για να νιώσεις την καρδούλα του, θέλεις να αισθάνεσαι την ανάσα του, να ακούς τους περίεργους ήχους που βγάζει ενώ κοιμάται. Έχεις ανάγκη να το κοιτάζεις για να είσαι 1000% σίγουρη ότι αναπνέει και είναι καλά. Οι αναστεναγμοί, τα χαμόγελα ακόμα και η γκρίνια του, ενώ κοιμάται, έχουν μαγικές ιδιότητες. Μαγικές, γιατί αυτά σου δίνουν δύναμη. Είναι το οξυγόνο σου για να μπορείς να συνεχίσεις μέχρι να το ξεπεράσετε κι αυτό.

Η νέα διάσταση του “ΕΓΩ” θέλει το “ΕΜΕΙΣ” να πρωταγωνιστεί σε κάθε σκέψη, πράξη και ανάσα σου. It’s ok! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αποδεχθείς και να πορευτείς μαζί του. Άλλωστε αυτή η ανησυχία που συνοδεύει αυτήν τη νέα διάσταση κρύβει τόσες χαρές που καλύπτουν την κάθε δυσκολία. Έτσι δεν είναι;

Μαρίνα

Διαβάστε επίσης

Η ευλογία του να μεγαλώνεις με την γιαγιά και τον παππού

Ένα γράμμα απο γονείς προς γονείς, “It’s ok” 

Εμβολιάστε τα παιδιά με λογική κι αγάπη

About Author