Αν δεις μια μαμά να κλαίει κάνε ησυχία… Thisius.gr

Αν δεις μια μαμά να κλαίει κάνε ησυχία… Thisius.gr

Aν δεις μια μαμά να κλαίει κάνε ησυχία.

Δεν ξέρεις πόσο ζορίστηκε για να καταφέρει να βγει σήμερα από το σπίτι της. Ούτε πόσες φορές έκαψε το φαγητό, μέσα σε μια μέρα.

Δεν έχεις ιδέα τι κουβαλά μες τη ψυχή της, ούτε πόσο ντρέπεται που δεν τα καταφέρνει με τα βασικά.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι τύψεις την κατακλύζουν, απέναντι σε έναν άντρα κι ένα παιδί που θέλησε τόσο, αλλά νιώθει πως τελικά δεν είναι άξια και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του.

Πριν βιαστείς να την κρίνεις για όσα νιώθει κοίτα τα δικά σου. Κι αν πάλι βλέπεις μόνο φως και δεν μπορείς να την νιώσεις ούτε στο ελάχιστο, κάνε απλά ησυχία. Δεν έχει ανάγκη ούτε το επικριτικό σου ύφος, ούτε τα πρέπει σου. Δεν αντέχει μια κοινωνία που αδυνατεί να μπει στα παπούτσια της. Κι ενίοτε παίρνει φόρα και πέφτει από το μπαλκόνι. Μπας και βρει λύση, μπας και βοηθήσει στο ελάχιστο με αυτόν τον τρόπο όσα θα αφήσει πίσω της.

Η μέρα που θα βλέπουμε καθαρά την κάθε μάνα. Που θα ακούμε τις ανάγκες της και θα διαβάζουμε τη θλίψη πίσω από το σκίσιμο των χειλιών της, σε μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια χαμόγελου, εκείνην ακριβώς τη μέρα θα σώσουμε πολλές ψυχές. Και θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ως τότε… η σιωπή και η αγκαλιά μας θα μοιάζει σωτήρια μες τη μαυρίλα τους.

Δείτε επίσης

Η μοναξιά της μαμάς…

About Author