Ανέξοδες έξοδοι και άλλες ιστορίες -Thisisus.gr

Ανέξοδες έξοδοι και άλλες ιστορίες -Thisisus.gr

Χειμώνας!Κρύο καιρός για δύο λέει η παροιμία, αλλά τι γίνεται όταν οι δύο έχουν γίνει τρεις τέσσερις ή και παραπάνω, και κάθε Σαββατοκύριακό ακούνε τη γνωστή φράση «Τι θα κάνουμε σήμερα;».

Και αλήθεια τι θα κάνουμε σήμερα, όταν έξω βρέχει, έχει 2 βαθμούς και στο οικογενειακό πορτοφόλι έχουν μείνει τα ελάχιστα;

Και άντε να εξηγήσεις στα γεμάτα ενέργεια 5χρονα,7χρονα,10χρονα (η ηλικία σε αυτό το θέμα δεν πάιζει ρόλο) ότι σήμερα και αύριο θα μείνουμε μέσα ή όχι;

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η κόρη μου η Έλενα έχει πολύυυυυ ενέργεια και κοινωνικότητα. Οι οθόνες δεν την αφορούν παρά μόνο ως έσχατη λύση και η λέξη που τη χαρακτηρίζει είναι το «πάμε»-σε βαθμό που της κάνουμε πλάκα όλοι πλέον και της λέμε πως θα τη γραψουμε στο ΠΑΜΕ.

«Πάμε» λοιπόν αλλά πού;

Η πιο εύκολη λύση είναι το περπάτημα και επειδή το κάνουμε από τότε που ήταν μικρή της αρέσει πολύ. Γεμίζουμε παγούρια, παίρνουμε και καμία ριζογκοφρέτα από το ντουλάπι της κουζίνας για τα δύσκολα και ξεκινάμε.  Η Νταίζη (ο σκύλος μας) είναι ο μόνιμος συνοδοιπόρος μας.Περπατάμε χωρίς προορισμό, αλλά για το ταξίδι. Στις περιπλανήσεις μας αυτές ίσως έχουμε κάνει και τις πιο ουσιώδεις συζητήσεις μας. Άλλες φορές πάλι δεν μιλάμε, η λέμε τα απαραίτητα. Σε κάθε περίπτωση ένα δύωρο περπάτημα «ξεκλειδώνει» ψυχή και σώμα.

Πικ νικ στην πόλη μας

Μα τι πικ νικ είναι αυτό θα μου πείτε… Όλοι το έχουμε συνδυάσει με μεγάλη εκδρομή στην εξοχή. Κι ομως κι εδώ πάλι σημασία δεν έχει η Ιθάκη αλλά το ταξίδι. Και το ταξίδι για το πικ νικ ξεκινάει από την κουζίνα μας. Η προετοιμασία του νομίζω είναι και το αγαπημένο τους κομμάτι αυτής της επιλογής. Ψωμάκι βουτυράκι και τυράκι είναι αρκετά εκτός κι αν στο ψυγείο βρίσκεται και κανένα παριζάκι. Τα μαχαιράκια παίρνουν φωτιά στα παιδικά χεράκια που ετοιμάζουν τα τοστάκια. Το τύλιγμα σε χαρτοπετσέτα μαζί με το φτιάξιμο της τσάντας του πιν νικ φέρνουν στο αποκορύφωμα τον παιδικό ενθουσιασμό, τόσο της περιπέτειας όσο και της συμμετοχής. Και η περιπέτεια ξεκινά. Δεν χρειάζεται να είναι μακρινή, το πάρκο της γειτονιάς μας είναι αρκετό για να στρώσουμε την κουβέρτα μας και να ξεδιπλώσουμε τα καλούδια μας. Πεινάμε δεν πεινάμε τρώμε γιατι κάνουμε πικ νικ!

Δραστηριότητες από δήμους

Πολλές φορές στον Δήμο μας (ή στον διπλανό μας) διοργανώνονται εκδηλώσεις -δραστηριότητες για παιδιά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και άκρως ενδιαφέρουσες. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να είναι από υπαίθριες (πχ μια δενδροφύτευση) ή σε κάποιο κλειστό χώρο (πχ βιβλιοθήκη). Το να παρακολουθούμε κάπου κάπου τις εκδηλώσεις στην περιοχή μας μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση, αρκεί να το παρουσιάσουμε στο παιδί μας σαν μια πραγματική ευκαιρία διασκέδασης.

Υ.Γ Αν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν και με καλή παρέα για μικρούς και μεγάλους, η ανέξοδη έξοδος θα μείνει σε όλους αξέχαστη!

Τιτίκα Ανουσάκη

About Author