Ανεμοδαρμένα Ύψη Η κλασική ιστορία της Emily Bronte διασκευασμένη για παιδιά -Thisisus.gr

Ανεμοδαρμένα Ύψη Η κλασική ιστορία της Emily Bronte διασκευασμένη για παιδιά -Thisisus.gr

Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη διακρίθηκαν στη βραχεία λίστα του κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου-ΙΒΒΥ 2024 στην κατηγορία «Βραβείο σε συγγραφέα για τη διασκευή λογοτεχνικού έργου της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά και νέους».

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Η κλασική ιστορία της Emily Bronte διασκευασμένη για παιδιά από την Αργυρώ Πιπίνη και εικονογραφημένη από την Ρένια Μεταλληνού σε μια πολυτελή έκδοση που προορίζεται για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα του βιβλίου

Μια από τις πιο ισχυρές ιστορίες που ειπώθηκαν ποτέ – δοσμένη μοναδικά σε αυτό το βιβλίο που το πλαισιώνει μια ατμοσφαιρική εικονογράφηση!

Στο κέντρο αυτού του βιβλίου, είναι η παθιασμένη αγάπη μεταξύ της Κάθριν Έρνσο και του Χίθκλιφ. Αφηγείται με τέτοια συναισθηματική ένταση που μια απλή ιστορία, αποκτά το βάθος της αρχαίας τραγωδίας.

«Αν όλα χάνονταν κι αυτός έμενε, θα συνέχιζα να υπάρχω. Κι αν όλα έμεναν κι αυτός χανόταν, το σύμπαν θα ήταν για μένα τόπος ξένος και φοβερός.

Δεν θα ’χα θέση εκεί. Είναι πάντα μέσα στον νου μου», λέει η Κάθριν καθορίζοντας τα απεριόριστα όρια της αγάπης.

Η Κάθριν και ο Χήθκλιφ – μια αγάπη πέρα από κοινωνικές συμβάσεις, πέρα από τον θάνατο. Και γύρω τους ο χορός των άλλων ηρώων, που τις ζωές τους παρασέρνει η καταιγίδα.

Το μυθιστόρημα της Έμιλυ Μπροντέ –το έγραψε όταν ήταν μόλις είκοσι επτά ετών–, ένα από τα αριστουργήματα της ­παγκόσμιας λογοτεχνίας, έχει γίνει ταινία, μπαλέτο και μιούζικαλ, έχει ανεβεί στο θέατρο, έχει μεταδοθεί από το ραδιόφωνο, έχει εμπνεύσει τραγούδια, το έχουν διαβάσει και το έχουν αγαπήσει εκατομμύρια αναγνώστες κάθε ηλικίας.

Γράφτηκε πριν από 176 χρόνια, η μεγαλοσύνη του όμως ακόμα και σήμερα συγκινεί, μαγεύει και αφορά όλους τους αναγνώστες, νεαρούς και ενήλικες.

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη – Argyro Pipini

Εικονογράφηση: Renia Metallinou illustration

Εκδόσεις: Εκδόσεις Διόπτρα – Dioptra Publications

About Author

Προσθέστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *