Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά στα ακίνητα -Thisisus.gr

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά στα ακίνητα -Thisisus.gr

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη η  ηλεκτρονική  πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι πολίτες να εισέρχονται και να διορθώνουν τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους με 4 απλές κινήσεις.

Οι πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα μέσω των ιστοσελίδων των υπουργείων Εσωτερικών ypes.gr , Ψηφιακής Διακυβέρνησης mydigital.gr , Οικονομικών gsis.gr και της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ kedke.gr . Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxis, θα γίνεται αυτόματη άντληση των στοιχείων από το Ε9 και από την ηλεκτρονική βάση της ΔΕΔΔΗΕ και, πατώντας πάνω σε κάθε ακίνητο, θα γίνεται αυτόματα η διόρθωση.

Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μη χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά και να προκύπτει αυτόματα η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Με βάση τα στοιχεία, είναι δηλωμένα 7,5 εκατομμύρια ακίνητα και εκτιμάται ότι τουλάχιστον οι μισοί ιδιοκτήτες θα εισέλθουν στην πλατφόρμα, για να ελέγξουν έστω αν είναι σωστά τα τετραγωνικά τους και να προχωρήσουν σε διορθώσεις.

Η διαδικασία θα μπορεί να γίνεται και από κινητό, ενώ είναι φιλική και προς τα ΑΜΕΑ.

Οι χρεώσεις θα υπολογιστούν στα δημοτικά από την 1.1.2020, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις και εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του ρεύματος του Σεπτεμβρίου, ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα επεξεργαστούν οι δήμοι τα στοιχεία, που θα δηλωθούν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο χρόνος έως τις 31 Μαρτίου που λήγει η προθεσμία είναι επαρκής για τη δήλωση. Μετά από αυτή την ημερομηνία και ως τις  30 Ιουνίου θα μπορούν να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά τους μόνο όσοι χρησιμοποιήσουν τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, που «τρέχει» ως τότε από το ΥΠΕΚΑ.

Όσοι πολίτες δεν επιθυμούν την ηλεκτρονική δήλωση, θα μπορούν να προσέρχονται οι ίδιοι στους δήμους, όπου βρίσκονται στα ακίνητα τους, ενώ κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι πλατφόρμες όσων δήμων έχουν δημιουργήσει δικές τους, όπως ο δήμος Αθηναίων.

About Author