Ανοίγει ο δρόμος για τηλε-εργασία λόγω κορονοϊού-Τι προβλέπεται για εργαζόμενους γονείς -Thisisus.gr

Ανοίγει ο δρόμος για τηλε-εργασία λόγω κορονοϊού-Τι προβλέπεται για εργαζόμενους γονείς -Thisisus.gr

Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και τηλε-εργασία.

Τη διευκόλυνση εργαζομένων και εργοδοτών έρχονται να διασφαλίσουν τα μέτρα που εξήγγειλε το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με αυτά:

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου των εργαζομένων.

Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα στους εργοδότες να οργανώνουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά το χρόνο εργασίας στις επιχειρήσεις τους. Αυτό γίνεται προκειμένου να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες, που θέτει το φαινόμενο της διάδοσης του κορωνοϊού και στη χώρα μας, σύμφωνα με το υπουργείο. «Ενδεικτικά, με τον τρόπο αυτό, διευκολύνουμε εργαζόμενους και εργοδότες να προκρίνουν σχήματα σταδιακής πρόσβασης και προσέλευσης στους χώρους εργασίας για την αποφυγή συνωστισμού και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας, υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν την ενδεχόμενη απουσία εργαζομένων, λόγω προληπτικών μέτρων ή για λόγους φροντίδας παιδιών σε περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας εκπαιδευτικών μονάδων, κ.λπ.

Με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους, αλλά και στο πλαίσιο της ούτως ή άλλως θεσμοθετημένης υποχρέωσης των εργοδοτών να εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, παρέχεται η δυνατότητα να προχωρούν σε σχήματα εξ αποστάσεως παροχής εργασίας (τηλε-εργασία), στο βαθμό βέβαια που αυτό είναι οργανωτικά και τεχνικά εφικτό (π.χ. με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, κ.λπ.). Και σε αυτήν την περίπτωση (τηλε-εργασία) διευκολύνονται οι εργαζόμενοι με παράλληλα καθήκοντα φροντίδας παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

About Author