Άνθρωποι….όλοι είμαστε άνθρωποι! – Thisisus.gr

Άνθρωποι….όλοι είμαστε άνθρωποι! – Thisisus.gr

Άνθρωποι…

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη.  Άλλοι είναι μιγάδες, άλλοι έχουν λευκό, άλλοι κίτρινο και άλλοι μαύρο χρώμα. Αλλά όλοι είναι άνθρωποι, είμαστε άνθρωποι.

Έχουμε τις ίδιες ανάγκες, φοβίες, αγάπες, ανησυχίες, προσδοκίες, προβλήματα, εμπόδια, αδυναμίες, φιλοδοξίες…και παλεύουμε όλοι για τον ίδιο σκοπό, να ζήσουμε!

Δημιουργήσαμε κοινωνίες με τόσα τεχνολογικά επιτεύγματα και αντί να προοδεύσουμε κάθε μέρα πάμε όλο και πιο πίσω. Και υπάρχουν άνθρωποι που είναι ρατσιστές και είναι πολλοί. Γεμίζουν με μίσος τις καρδιές τους, φανατίζονται και επαναστατούν. Πολεμούν σπέρνοντας πόνο, δυστυχία, θλίψη και θάνατο..παντού θάνατος..καθημερινός, άσκοπος, άδικος και ανελέητος.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Όμως υπάρχουν και άλλοι που είναι η προσωποποίηση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. Και ας είναι αυτοί οι περισσότεροι που θα επικρατήσουν και θα βάλουν πλάτη για το οικοδόμημα.

Σταθήκαμε τυχεροί που υπάρχουμε, ας είμαστε υπερήφανοι που περάσαμε από αυτόν τον κόσμο και ας έχουμε ότι χρώμα να ναι!  Άλλωστε τυχαίο είναι!  Γιατί δεν μας κάνει ανθρώπους το χρώμα αλλά οι πράξεις και η στάση της ζωής μας.

Το χε πει και ο Λουντέμης κάποτε για το μόνο σωστό και αληθινό ρούχο που έχουμε…ότι είναι το πετσί μας αλλά ψιλά γράμματα αυτά…Ποιος τα θυμάται ή καλύτερα ποιος τα γνωρίζει πια;

Φτάσαμε στο διάστημα αλλά άνθρωποι δεν γίναμε, γιατί τον ρατσισμό δεν τον εξαλείψαμε ακόμα. Και είναι αγκάθι μεγάλο με πληγή βαθιά. Και αν έχουμε μια ελπίδα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι στο μέλλον, είναι σίγουρα από το άσβεστο καντήλι της ζωής μας, τα ίδια μας τα παιδιά!

Από τον σκοτεινό κόσμο που ζούμε θα μας οδηγήσουν στο φως! Στη γη της ειλικρίνειας και της αληθινής αγάπης. Αυτά δεν ξεχωρίζουν χρώματα! Βοηθήστε τα λοιπόν, διδάξτε τα να γίνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που προσφέρουν, νοιάζονται και βοηθούν και τότε θα ημερέψει λίγο ο πόνος για τις ψυχές που αδίκως θυσιάστηκαν…

Γράφει για το Thisisus.gr η Βάσια Ζούκα

Διαβάστε επίσης:

Τhis is me, # μονογονέας

Λυπάμαι το παιδί που δεν γνώρισε ποτέ την δύναμη μιας μάνας που παλεύει για το δίκιο του.

Από τύχη ζούμε, της Μαρίνας Φραγκεσκίδου

About Author