Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία -Thisisus.gr

Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία -Thisisus.gr

«Πρωτόκολλο ποινών» με στόχο την τήρηση της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία θα καταρτίσει το υπουργείο Παιδείας, μελετώντας ευρωπαϊκές πρακτικές όπως το σύστημα που ισχύει στη Δανία.

Κάθε παράπτωμα θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη ποινή. Έτσι θα είναι υποχρεωτικό οι μαθητές να παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα στο σχολείο, ημερησίως, κατά την έναρξη των μαθημάτων. Η ποινή όταν μαθητής βρεθεί με το κινητό του στην τάξη θα είναι αποβολή, από ωριαία έως και ημερήσια στην περίπτωση υποτροπής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Επιπλέον, όποιος αναρτά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο εκθέτει ή διακωμωδεί συμμαθητές του κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, θα τιμωρείται με οριστική αποβολή και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Είναι η αυστηρότερη ποινή που προβλέπεται στο ποινολόγιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο πλέον έχει στόχο να τηρηθεί η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα ελληνικά σχολεία. Διότι η απαγόρευση ορίζεται με εγκυκλίους από το υπουργείο, αλλά τηρείται από ελάχιστους μαθητές, ενώ οι καθηγητές είναι πολύ ελαστικοί. Το πρόβλημα είναι έντονο στα μεγαλύτερα παιδιά, του γυμνασίου και του λυκείου.

About Author