Από “εγώ κι εσύ” γίναμε “μαμά και μπαμπάς” – Thisisus.gr

Από “εγώ κι εσύ” γίναμε “μαμά και μπαμπάς” – Thisisus.gr

Από εγώ κι εσύ γίναμε μαμά και μπαμπάς .

Η μαμά και ο μπαμπάς.

Μαμά εναντίον μπαμπά.

Μαμά, μπαμπάς ΜΑΖΙ.

Είναι μέρες που αγαπάω πολύ τον άντρα μου. Είναι και μέρες που θέλω να του βαράω το κεφάλι στον τοίχο για να ηρεμήσω. Αν τα ζυγίσω τι κερδίζει πιο πολύ; Είμαστε μαζί 20 χρόνια. Νομίζω εκεί κρύβεται και η απάντηση που ψάχνω κάποιες φορές.

Το Ζευγάρι

Όταν είσαι ζευγάρι με κάποιον προ παιδιών περνάς καλά. Αν δεν περνάς καλά χωρίζεις. Ναι σοβαρά, δεν το ζορίζεις. Εκτός αν γουστάρεις αυτήν την κατάσταση. Δε θα το αναλύσω όμως αυτό εδώ γιατί δεν μας αφορά. Θεωρώ ότι όσοι με διαβάζουν – αν με διαβάζει και κανένας δηλαδή – είναι γονείς. Άρα έχουν ήδη παιδιά.

Κλείστε τα μάτια αγαπημένοι και πάμε μαζί να γυρίσουμε πίσω σε εκείνη την εποχή που δεν μας ένοιαζε αν το κρεβάτι δεν ήταν στρωμένο ή αν δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι. Τότε που αράζαμε στον καναπέ και θεωρούσαμε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα μας το deadline που είχαμε μπροστά μας και το πότε θα πάμε διακοπές. Εκείνες τις διακοπές που αποφασίζαμε τελευταία στιγμή κι αρπάζαμε μια βαλίτσα, μπαίναμε σε ένα καράβι/αεροπλάνο/αμάξι κι όπου μας βγάλει ο δρόμος. Θυμάστε;

Αν θυμάστε όλο αυτό το σκηνικό με το ταίρι σας παρακαλώ κρατήστε το. Κλειδώστε το καλά στο μυαλό σας και στις αναμνήσεις σας. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό.

Για κάθε μέρα που είστε κουρασμένοι από τη δουλειά.

Για κάθε στιγμή που σας βαραίνουν οι υποχρεώσεις.

Για κάθε δευτερόλεπτο που θέλετε να σπάσετε το κεφάλι του συντρόφου σας.

Μαμά και Μπαμπάς

Θυμάστε την πρώτη φορά που πιάσατε στα χέρια σας το πρώτο σας παιδί; Γίνατε πια μαμά και μπαμπάς . Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας. Δεν ξέρω αν ήταν όντως η πιο ευτυχισμένη μέρα της δικής μου ζωής, αλλά ξέρω πολύ καλά πως όταν αγκάλιασα πρώτη φορά την κόρη μου ένιωσα δέος. Δημιουργήσαμε έναν ακόμα άνθρωπο. Αν αυτό δεν είναι θαύμα τότε τι;

Εκείνο όμως το μικρό πλασματάκι άλλαξε ολόκληρο το κόσμο μας.

Για να βγεις από το σπίτι θες τουλάχιστον μισή ώρα προετοιμασία. Τα σχέδια σου αλλάζουν από λεπτό προς λεπτό γιατί πια εξαρτώνται από το παιδί: έφαγε, έχεσε, ρεύτηκε… το Μαζί γίνεται το παιδί.

Νέα εποχή

Κι η μαμά μοιάζει κουρασμένη κι ο μπαμπάς δεν καταλαβαίνει γιατί.

Κι η μαμά θέλει να λουστεί κι ο μπαμπάς θέλει να πάει γήπεδο.

Κι η μαμά νιώθει χοντρή κι ο μπαμπάς σκέφτεται πως του λείπει το σεξ.

Κι η μαμά χρειάζεται χώρο να αναπνεύσει κι ο μπαμπάς χρειάζεται μια μπύρα με τους φίλους του.

Κι η μαμά κουράζεται κι ο μπαμπάς βαριέται.

Και το παιδί το μόνο που θέλει είναι μια μαμά κι ένα μπαμπά να το αγαπούν.

Κι όσο η μαμά πάει ενάντια στον μπαμπά και το αντίστροφο η δική τους αγάπη απομακρύνεται και επηρεάζει τη μεταξύ τους σχέση και κατ’ επέκταση τη σχέση με το παιδί.

Γιατί κι η μαμά κι ο μπαμπάς έχουν την ίδια ανάγκη για αγάπη. Μα καμιά φορά χάνουν τη μπάλα κι αυτοί.

Και κάπου εκεί ξεκλειδώνουμε τις αναμνήσεις. Για να θυμηθούμε πως ΜΑΖΙ περνούσαμε καλά. Τότε. Κι απλά τώρα πρέπει λίγο να ξαναβρούμε εκείνο το “μαζί” για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Και τα βάζουμε κάτω. Και τα βρίσκουμε. Μέχρι την επόμενη φορά που θα υψώσεις τη φωνή σου γιατί δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα. Κι εκείνος θα τα πάρει γιατί τελείωσαν τα χαρτομάντιλα στο αμάξι και ξέχασες να βάλεις άλλα.

Αναμνήσεις. Όσο τις ξεκλειδώνεις και αντέχεις είστε μαζί. Για μετά δεν ξέρω. Ακόμα. Άμα φτάσει η ώρα και μάθω θα σας πω. Ως τότε όμως μπορούμε λίγο να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το μεγαλείο της λέξης που κουβαλάμε ο καθένας μας. Γιατί η μαμά και ο μπαμπάς οφείλουν να είναι συναγωνιστές κι όχι ανταγωνιστές. Κι οι μαύρες μέρες μπορούν να ασπρίσουν αν κάτσουμε για λίγο στην άκρη πάρουμε τις απαραίτητες ανάσες και συνειδητοποιήσουμε πόσο ευλογημένοι είμαστε. Γιατί η γονεϊκότητα όσες μαύρες στιγμές κι αν κουβαλάει κρύβει μέσα της την ευτυχία.

Διαβάστε επίσης

Η μοναξιά της μαμάς…

Από τύχη ζούμε, της Μαρίνας Φραγκεσκίδου

Ένα γράμμα απο γονείς προς γονείς, “It’s ok”

About Author