Αποφάσισε να ανοίξεις την πόρτα στην ευκαιρία -Thisisus.gr

Αποφάσισε να ανοίξεις την πόρτα στην ευκαιρία -Thisisus.gr

Αποφάσισε να ανοίξεις την πόρτα στην ευκαιρία. Γράφει η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βάνα Μαυρίδου.

Ξέρω ότι οι περισσότερες γονείς είναι εξαιρετικά πολυάσχολοι και συνήθως πολύ κουρασμένοι. Είτε δουλεύουν έξω από το σπίτι, είτε δουλεύουν μέσα σε αυτό.

Το να περιστρέφεται η ζωή μας γύρω από τα παιδιά είναι κάποιες φορές( αν όχι πάντα) εξαντλητικό. Οι υποχρεώσεις είναι τόσες που ίσα που φτάνουν οι ώρες της εβδομάδας γα να τις χωρέσετε όλες. Δουλειά, σπίτι, σχολεία, διάβασμα, δραστηριότητες,παιχνίδι.. Όμως έχω να σας δώσω μια συμβουλή! Σε κάθε μέρα που ζεις βρες μια ευκαιρία να κάνεις κάτι για σένα. Ξέρω πως ακούγεται κάπως κλισέ. Αυτό θα απαντούσα κι εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Όμως…Έχεις σκεφτεί ποτέ να σηκωθείς από τον καναπέ (ξέρω ότι οι ώρες του καναπέ είναι ελάχιστες για τους περισσότερους) και να κάνεις κάτι μόνο για σένα; Δεν έχει σημασία αν είναι κάτι μικρό ή κάτι μεγάλο. Αν είναι κάτι που αφορά μονάχα μια στιγμή ή κάτι που θα έχει διάρκεια.  Αρκεί να είναι κάτι που θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου.

Η λυσσαλέα ορμή της καθημερινότητας συνήθως δε μας αφήνει να δούμε αυτές τις μικρές ευκαιρίες που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε λίγο πιο ελεύθεροι.  Ή ακόμα κι αν τις δούμε, βρίσκουμε μια δικαιολογία και τις προσπερνάμε.

Εμένα ήρθε μια τέτοια ευκαιρία πριν λίγες μέρες και μου έστειλε δυο τρεις συνεχόμενες ειδοποιήσεις. Οχι έλεγα, δεν προλαβαίνω. Δε χωράει στο πρόγραμμα. Με τίποτα. Και τα παιδιά; Τι θα κάνουν τα παιδιά εκείνη την ώρα; Και ποιος θα μαγειρέψει; Και ποιος θα τελειώσει όλα αυτά τα έγγραφα που είναι σε εκκρεμότητα;

Και όντως, κάπως έτσι είναι το πρόγραμμά μου. Κυριολεκτικά ασφυκτικά γεμάτο. Αλλά αποφάσισα να ανοίξω την πόρτα στην ευκαιρία γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να μην ξαναέρθει. Και ίσως να κοιμάμαι λίγο λιγότερο, μα κοιμάμαι πολύ πιο εύκολα. Ίσως να φάμε λίγα περισσότερα μακαρόνια και πατάτες με αυγά. Ίσως και τα παιδιά να δουν κανένα παιδικό παραπάνω. Αλλά και πάλι νομίζω ότι όλοι θα τα καταφέρουν μια χαρά. Όλοι και κυρίως εγώ.

Γιατί νιώθω να κάνω κάτι που αφορά μόνο εμένα. Είναι η δική μου στιγμή μέσα στη ρουτίνα. Κι αν φέρει μερικές περισσότερες δυσκολίες τι πειράζει; Θα έχω γεμίσει τις μπαταρίες μου και θα ανταπεξέλθω.

Αφού μπορώ εγώ,μπορείς κι εσύ.

Βρες τη δική σου ευκαιρία και άφησέ τη να μπει στη ζωή σου.

About Author