Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος -Thisisus.gr

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος -Thisisus.gr

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά, σε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα —πάντα με ελεύθερη είσοδο!

Αποκριά στο ΚΠΙΣΝ | Κυριακή 17/03
Την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στήνεται γιορτή! Βάζουμε τις μάσκες και μεταφερόμαστε στον κόσμο των ονείρων και των ηρώων μας. Ζωντανή μουσική, παρέλαση κρουστών, εργαστήρια, μασκαράδες, κέφι και φαντασία δίνουν το σύνθημα για μια Κυριακή διαφορετική από τις άλλες! H γνώριμη πολυπολιτισμική μπάντα κρουστών Bloco Swingueira μεταφέρει την εκρηκτική ενέργειά της και τους βραζιλιάνικους ρυθμούς σε διάφορα σημεία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ενώ οι Jaguar Bombs στήνουν την πιο ξέφρενη γιορτή διασκευάζοντας διαχρονικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε.

12:00-15:00, Ξέφωτο
Περισσότερες πληροφορίες
Αποκριάτικα εργαστήρια
Κινούμενοι Κήποι
 
Μια αστεία διαδραστική εγκατάσταση, με πρωταγωνιστές τρία ανθρωπόμορφα πράσινα γλυπτά που κυκλοφορούν ελεύθερα! Μικροί και μεγάλοι αλληλοεπιδρούν μαζί τους τοποθετώντας πάνω τους κατασκευές λουλουδιών.

11:00-15:00, Πευκώνας
→ Περισσότερες πληροφορίες Εικαστική δράση: Κατασκευάζουμε μάσκες!
 
Με αφορμή τις ευφάνταστες δημιουργίες του εικαστικού και σχεδιαστή Daniel Palillo, τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς μπορούν να δημιουργηθούν φανταστικοί χαρακτήρες και κατασκευάζουν τις δικές τους μάσκες.

11:00-15:00, Μεσογειακός Κήπος
→ Περισσότερες πληροφορίες
Γαϊτανάκι: χρώματα και βήματα
 
Ένα γαϊτανάκι στήνεται στο Ξέφωτο και περιμένει μεγάλους και παιδιά να στροβιλιστούν στον ρυθμό της μουσικής. 

12:30-14:30, Νότιο Ξέφωτο
→ Περισσότερες πληροφορίες
Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος | Δευτέρα 18/03
Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, υποδεχόμαστε τη Σαρακοστή και την Άνοιξη με χαρταετούς, κέφι και φαντασία! O καθηγητής εθνομουσικολογίας Λάμπρος Λιάβας επιμελείται και παρουσιάζει, στο Ξέφωτο, ένα πανόραμα της ελληνικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης, σε μια ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην τελετουργία του παραδοσιακού γλεντιού. 

12:00-15:00, Ξέφωτο
Περισσότερες πληροφορίες
Εικαστική δράση: Χαρταετοί στον ουρανό

Μια μοναδική συλλογική ζωγραφιά εμπνευσμένη από τον οκτάγωνο χαρταετό της εικαστικού Όπυς Ζούνη.

11:00-16:00, Αγορά
→ Περισσότερες πληροφορίες
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το Renzo Piano Building Workshop (RPBW), παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 210 στρεμμάτων, που αποτελεί τον μεγαλύτερο δημόσιο μεσογειακό κήπο στον κόσμο. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €633 εκατομμύρια ($764 εκατομμύρια).
About Author