Ας στηρίξουμε το έργο της Στέγης Θηλέων Π. Φαλήρου “Άγιος Αλέξανδρος” – Thisisus.gr

Ας στηρίξουμε το έργο της Στέγης Θηλέων Π. Φαλήρου “Άγιος Αλέξανδρος” – Thisisus.gr

Η Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών προερχόμενα από οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα (κακοποίηση κ.λπ.). Στο ίδρυμα ανατίθεται, με εισαγγελική εντολή, η φροντίδα αυτών των κοριτσιών μέχρι την ενηλικίωση τους.  

Φίλη της σελίδας επικοινώνησε μαζί μας ζητώντας μας να βοηθήσουμε τη Στέγη Θηλέων Π. Φαλήρου, Άγιος Αλέξανδρος. Μας ενημέρωσε οτι χρειάζονται ρούχα και τρόφιμα. Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε επικοινωνήσαμε απευθείας μαζί τους για να μάθουμε για τις ελλείψεις και να συνεννοηθούμε για όλα τα απαραίτητα.

Με μεγάλη λύπη, διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από το αρχικό. Όπως μας ενημέρωσε ο κύριος Μητρέλλος Δημήτρης, ο πρόεδρος του ΔΣ της Στέγης, το ίδρυμα πάει για κλείσιμο αν δεν βρεθούν άμεσα χορηγίες και δωρεές καθώς το κράτος και οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε διάφορα πράγματα και τρόφιμα, ενδύματα, παιχνίδια κλπ κατά καιρούς. Όμως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είμαστε καλυμμένοι από υλικά αγαθά σε πολύ μεγάλο βαθμό και για ένα διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. Αυτό που πραγματικά μας λείπει είναι τα χρήματα για να καλύψουμε τις μισθοδοσίες του επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού της Στέγης, αφού το κράτος, περιφέρεια, Δήμος κλπ δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και έτσι ο μόνος δρόμος είναι οι δωρεές και οι χορηγίες… Απλά ενημερωτικά αναφέρω ότι η Στέγη με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα έχει ζωή για ακόμα 4-5 μήνες“.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Αυτή τη στιγμή το ίδρυμα φιλοξενεί μόλις 13 κορίτσια, 6-18 χρόνων, ενώ έχουν χώρο να φιλοξενήσουν τουλάχιστον άλλα 10 κορίτσια. Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα καθότι ίσα που φτάνουν τα μετρητά για να καλύψουν τα έξοδα προσωπικού. Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει καμία οικονομική στήριξη και το ίδρυμα προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια.

Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε όσο μπορεί ο καθένας μας και να κινηκοποιηθούμε έτσι ώστε να τους στηρίξουμε. Δυστυχώς ο κορονοϊός μας στερεί το δικαίωμα εκδηλώσεων για να μαζέψουμε χρήματα γι΄αυτόν τον σκοπό, δεν μας στερεί όμως το δικαίωμα ανθρωπιάς.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ

Πάμε να κάνουμε το λίγο πολύ, ΜΑΖΙ. Πέντε, δέκα, είκοσι ευρώ δεν έχει σημασία κάντε κι εσείς μια εισφορά στην Εθνική τράπεζα GR4301101750000017548000953 , όνομα δικαιούχου: ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη στέγη απευθείας εδώ

About Author