Αυτοπεποίθηση στην παιδική ηλικία αγαπημένα παιδικά βιβλία Part1-Thisisus.gr

Αυτοπεποίθηση στην παιδική ηλικία αγαπημένα παιδικά βιβλία Part1-Thisisus.gr

Η αυτοπεποίθηση είναι μια σημαντική δεξιότητα που μπορεί να προάγει την ευημερία και την ευτυχία των παιδιών. Ορίζεται ως η πεποίθηση ενός ατόμου στις ικανότητές του και η δεξιότητα του να αντιμετωπίζει προκλήσεις και να επιτυγχάνει στους στόχους του.

Η αυτοπεποίθηση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν μια θετική αυτοεικόνα και να αισθανθούν πιο σίγουρα για τον εαυτό τους.

Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας «10 Τρόποι να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας»

Πάμε να δούμε παρέα 6 αγαπημένα μας παιδικά βιβλία που θα δώσουν boost αυτοπεποίθησης στα παιδιά και σε μας την ευκαιρία να ανοίξουμε μια όμορφη συζήτηση για ένα θέμα που μας απασχολεί όλους!

Γέτι – Η δύναμη του ακόμη

Συγγραφέας: Μαρίνα Γιώτη
Εικονογράφηση: Μαρίνα Γιώτη
Εκδόσεις: Διόπτρα

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;
Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.
Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη. 

Με μια κουβέρτα … στο διάστημα

Συγγραφέας: Χριστίνα Κωνσταντουδάκη
Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Εκδόσεις: Διόπτρα

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Eίμαι μια μικρή κουβέρτα και έχω πάνω μου έναν τεράστιο ήλιο με πλανήτες! Ο Σταύρος με αγαπάει πολύ και με παίρνει παντού μαζί του, ακόμα και στο σχολείο! Μόνο που… κρύβεται από πίσω μου όταν του μιλούν. Όταν όμως τα παιδιά θα παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη, ο Σταύρος θα μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα του διαστήματος με πολλούς φίλους!
Ένα βιβλίο για τις πρώτες μέρες στο σχολείο και τα μεταβατικά αντικείμενα που χρειάζονται πολλές φορές τα πιο εσωστρεφή παιδιά για να αισθανθούν σιγουριά και ασφάλεια σε ένα νέο περιβάλλον.

Φυστικοπαραμύθια

Συγγραφέας: Το Φυστίκι που Κυλάει
Εκδόσεις: Memento

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Τo Φυστίκι ΠουΚυλάει βουτάει την πένα του στο παραμυθόζουμο και ξεκινάει να γράφει για κουταλάκια, ξωτικάκια και καλτσάκια, σε ένα βιβλίο που μιλάει τη γλώσσα της φαντασίας και γίνεται η αφορμή για σκέψεις, συναισθήματα και κουβέντες ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Δεν είναι απλά ένα παιδικό βιβλίο, είναι περισσότερο ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους, σε μέρη που η μητρική γλώσσα είναι η αγάπη, το θάρρος, η σκανδαλιά και το χιούμορ. Ένα φυστικοβιβλίο για φυστικόπαιδα όλων των ηλικιών, αυστηρά κατάλληλο για καλόκαρδους ανθρώπους. 

Η Τελεία

Συγγραφέας: Peter Reynolds
Εικονογράφηση: Peter Reynolds
Εκδόσεις: Αίσωπος

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Έλα, φτιάξε κάτι! Μια γραμμή, έστω μια τελεία… κι ό,τι βγει…» Η Λία λέει πως δεν μπορεί να ζωγραφίσει. Η δασκάλα της όμως έχει άλλη γνώμη… Μια πρωτότυπη ιστορία για το ταλέντο και τις ικανότητες που κρύβει ο καθένας μας. 

Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας

Συγγραφέας: Χόρχε Μπουκάι
Εικονογράφηση: Γκούστι
Εκδόσεις: Όπερα

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Από τότε που ήμουν μικρός είχα μια απορία: Πώς γίνεται ένα ζώο τόσο δυνατό όσο ο ελέφαντας του τσίρκου να κάθεται αλυσοδεμένος σ’ ένα τόσο δα ξυλαράκι, καρφωμένο στην άμμο;”
Ένα παραδοσιακό παραμύθι όπως το αφηγείται ο Χόρχε Μπουκάι και το εικονογραφεί ο Γκούστι.

Αγαπώ το Σώμα μου γιατί

Συγγραφέας: Anand, Shelly
Εικονογράφηση: Erika Rodriguez Medina
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Μεταφραστής: Πελιώ Παπαδιά

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

About Author