Ανακαλύψαμε, το πιο υπεροχο, εύγεστο και συγκλονιστικό πιάτο με αβγά και γλυκοπατάτες και λαχανικά. Έγινε το αγαπημένο πιάτο στο σπίτι μας. Δοκιμάστε το και πιστέψτε με θα μας ευχαριστείτε μετά. Τη συνταγή την ανακαλύψαμε στο Bubblesandavocados.
Λατρεμένη σας λέω, δοκιμάστε την!
Θα χρειαστείτε:
1 μεγάλη γλυκοπατάτα (ή 2 μικρές)
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
4 αβγά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Κόβετε τις γλυκοπατάτες κάθετα σε λεπτές λωρίδες, την πιπεριά σε πιο χοντρές λωρίδες και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Τα ρίχνετε μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν μέσα στο τηγάνι.
Μόλις «πιει» το νερό του και τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπάτάτες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε να μην κολλήσει. Ανάλογα με το μέγεθος που έχετε κόψει τη γλυκοπατάτα μπορεί να χρειαστεί λιγότερος ή περισσότερος χρόνος.
Μόλις δείτε ότι τα λαχανικά είναι έτοιμα, σπάτε τα αβγά στο τηγάνι και χαμηλώνετε άλλο λίγο την φωτιά. Αν το τηγάνι έχει καπάκι το βάζετε αλλιώς μπορείτε να βάλετε και 2-3 λεπτά το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο ώστε να γίνουν τα αβγά.
Μόλις τα αβγά είναι έτοιμα και ο κρόκος ζουμερός, έτοιμο το φαγητό!
Πραγματικά ο συνδυασμός αβγά και γλυκοπατάτες είναι Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ.
Αν δεν σας κάλυψε η περιγραφή δείτε εδώ
Υγ. η φωτογραφία είναι απο την ιστοσελίδα Bubblesavocados.gr