Βιολογικά προϊόντα: όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Thisisus.gr

Βιολογικά προϊόντα: όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Thisisus.gr

Ένας όρος που την τελευταία δεκαετία έχει εισχωρήσει για τα καλά στην καθημερινότητά μας είναι τα λεγόμενα “βιολογικά προϊόντα” ή διαφορετικά “προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας – γεωργίας”.

Καταιγισμός πληροφοριών για πληθώρα βιολογικών προϊόντων σε μια εποχή που η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και της φυσικής μας κατάστασης είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Πώς όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την προέλευση και την ποιότητα των βιολογικών προϊόντων που επιλέγουμε να καταλήξουν στο καθημερινό μας τραπέζι;

Τι είναι

Αρχικά ο όρος βιολογικά αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες καλλιεργούν και επεξεργάζονται τα διάφορα προϊόντα. Τα βιολογικά προϊόντα, φυτικής αλλά και ζωικής παραγωγής, παράγονται σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, αρκετά αυστηρές, οι οποίες ορίζονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αφορούν στην παραγωγή, στη μεταποίηση και στην εμπορία τους. Εγκεκριμένοι οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων φροντίζουν για την τήρηση των προδιαγραφών αυτών.

Οι βιολογικές γεωργικές πρακτικές είναι σχεδιασμένες να διατηρούν την ακεραιότητα του εδάφους και του νερού και να μην προκαλούν ρύπανση. Δεν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα ή παρασιτοκτόνα και η απομάκρυνση ζιζανίων γίνεται μέσω της τεχνικής της αμειψισποράς και της κοπριάς.

Οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί γύρω από τα βιολογικά προϊόντα, έχουν δείξει πως η θρεπτική τους αξία είναι πολύ πιο πλούσια σε βιταμίνες, κυρίως βιταμίνη C, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, η γεύση τους είναι πιο πλούσια και μεστή και δεν ενισχύεται με βελτιωτικά γεύσης και συντηρητικά. 

Στο εμπόριο θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα βιολογικών προϊόντων. Στην Biodiet δε, συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους πιστοποιημένους κατασκευαστές παγκοσμίως, ειδικών τροφών, απαλλαγμένες από χημικές ουσίες και ύποπτα συστατικά βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον. Σεβόμενοι τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά και σύμφωνα με οποιαδήποτε παγκόσμια τάση στην υγεία, την ευεξία και το wellbeing φροντίζουμε να εμπλουτίζουμε τις ομάδες βιολογικών προϊόντων που σκοπό έχουν να φέρουν επανάσταση στην διατροφική σας συμπεριφορά και συνήθεια.

Ανακαλύψτε όλα μας τα προϊόντα με ένα κλικ εδώ

Γράφει η Μαίρη Χαραλαμπάκη, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Biodiet.

About Author