Κορονοϊός και αντιμετώπιση -Thisisus.gr

Κορονοϊός και αντιμετώπιση -Thisisus.gr

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας.

Όπως ενημέρωσε ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας:” η 38χρονη , είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους“.

Το μόνο που μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, τηρώντας τους βασικούς κανόνες υγιεινής όπως παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Επίσης, επειδή πολλά ακούγονται καλό είναι να ξεχωρίσουμε τους μύθους απο τις αλήθειες. Παραθέτουμε τον πίνακα που αναρτήθηκε απο το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο:

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.