Κρουασάν βουτύρου, η απόλυτη συνταγή – Thisisus.gr

Κρουασάν βουτύρου, η απόλυτη συνταγή – Thisisus.gr

Είπαμε οτι το καλύτερο τσουρέκι είναι “Το τσουρέκι της Mamangelic”, ε λοιπόν μπορούμε να πούμε οτι και τα κρουασάν βουτύρου της είναι εξίσου υπέροχα και απολαυστικά. Μπορεί να σας φανεί λίγο χρονοβόρα η συνταγή αλλά δεν έχετε ξαναφάει τέτοιο κρουασάν!

Θα χρειαστείτε:

  • 520 γρ. αλεύρι σκληρό (ή για τσουρέκια)
  • 140 γρ. γάλα
  • 140 γρ. νερό (μπορείτε και μόνο νερό ή μόνο γάλα, 280 γρ. στο σύνολο)
  • 40 γρ. βούτυρο αγελαδινό για το ζυμάρι
  • 160 γρ. βούτυρο αγελαδινό για το δίπλωμα
  • 25 γρ. νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή
  • 7 γρ. αλάτι (περίπου 1 1/2 κ. γλυκού)
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά, εκτός απο τα 160 γρ. βούτυρου. Έπειτα βάζετε το ζυμαρι σε μεμβράνη και κατόπιν στην κατάψυξη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Παίρνετε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και το τοποθετείτε ανάμεσα σε 2 μεμβράνες, όπου το χτυπάτε με τον πλάστη και το “ανοίγετε” σ ‘ενα λεπτό στρώμα.

Αφού περάσουν τα 15 λεπτά βγάζετε το ζυμάρι απ’ την κατάψυξη και το ανοίγετε σε φύλλο. Μετά, προσθέτετε στο κέντρο του φύλλου το βούτυρο που έχετε ανοίξει προηγουμένως με τον πλάστη. Κλείνετε το ζυμάρι σαν φάκελο, σταυρώνοντας χιαστί τις άκρες του. Αλευρώνετε ελαφρώς και το ζυμάρι και την επιφάνεια και ανοίγετε το φύλλο σε παραλληλόγραμμη μορφή. Μετά ξανά αλευρώνετε ελαφρά στο κέντρο του και διπλωνετε τη μια άκρη και απο πάνω της την άλλη άκρη. Βάζετε το ζυμάρι πάλι σε μεμβράνη και το αφήνετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Εδώ έχουμε δυο συνεχόμενες επαναλήψεις

Αυτό επαναλαμβάνετε άλλες δυο φορές. Δηλαδή βγάζετε στο δεκάλεπτο απο την κατάψυξη, αλευρώνετε ξανά την επιφάνεια και ανοίγετε πάλι ένα παραλληλόγραμμο φύλλο. Ξανα διπλώνετε, βάζετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, ξανανοίγετε, ξαναδιπλώνετε, ξανά βάζετε στην κατάψυξη άλλα 10 λεπτά και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φτάσατε στο τελευταίο άνοιγμα.

Αφού ανοίξετε για τελευταία φορά το φύλλο κόβετε σε τριγωνάκια το φύλλο, σχηματίζετε τα κρουασανάκια, και αφήνετε να φουσκώσουν (περίπου 1.5-2 ώρες, όχι σε ζεστό μέρος γιατί θα λιώσει το εσωτερικό βούτυρο, προτιμούμε θερμοκρασία περιβάλλοντος). Τέλος, αφού τα αυγουλώσετε με ένα ολόκληρο αυγό ψήνετε στους 170οC μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.

Επαναλαμβάνουμε μη σας τρομάζει η διαδικασία, τελικά δεν είναι τόσο περίπλοκη.

Απολαύστε τα κρουασάν βουτύρου σκέτα, με μαρμελάδα, ταχίνι, μέλι ακόμα και με σοκολάτα! Για τους λάτρεις του αλμυρού βάλτε τυρί και γαλοπούλα ή ότι τραβάει η ψυχή σας.

Μπορείτε να δείτε και βήμα βήμα τα πάντα με φωτογραφικό υλικό εδώ

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.