Δεν αγαπάτε το διάβασμα; Σας έχουμε λύση -Thisisus.gr

Δεν αγαπάτε το διάβασμα;  Σας έχουμε λύση -Thisisus.gr

Η αγαπημένη μου παιδική φίλη, που είναι δασκάλα, μου έδωσε μια υπέροχη ιδέα που με έχει βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις και είναι εντελώς ανέξοδη και ψυχαγωγική!

Εκτός από τα βιβλία που διαβάζω με τα παιδιά μου, ακούμε αφηγήσεις παραμυθιών από το YouTube . Υπάρχουν διαθέσιμα πάρα πολλά παραμύθια, διαβασμένα από θεατρικές ομάδες ή αφηγητές. Θα βρείτε πολλά του Ευγένιου Τριβιζά, του Ρ. Φίσερ (Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία), Χ. Μπουκάι (Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας), λαϊκά παραμύθια, μύθους, θεατρικά έργα κτλ. Τα έχω κατεβάσει, τα έχω περάσει σε usb και στο αυτοκίνητο, αντί ν ακούμε παιδικά τραγουδάκια, ακούμε παραμύθια! Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα ταξίδια.

Τα βράδια, εκτός από το καθιερωμένο βιβλίο, βάζουμε χαλαρωτικά παραμύθια και όπως συμβαίνει πάντα με τη μαγεία των παραμυθιών, ηρεμούν και κοιμούνται πιο εύκολα. 

Αλλά και μέσα στην ημέρα, αντί για τηλεόραση, ακούμε παραμύθια. Ο «Μορμόλης», «Ο μάγος με τα χρώματα» , η «Τενεκεδούπολή» και πολλά άλλα, έχουν υπέροχα τραγούδια και έτσι το πρόγραμμά γίνεται μουσικοχορευτικό! Για τα παιδιά της πρώτης δημοτικού υπάρχει η σειρά «ένα γράμμα μια ιστορία» που έχει μια ιστοριούλα για κάθε γράμμα και έχει άκρως εκπαιδευτικό χαρακτήρα.   

Ηχογραφημένα παραμύθια

Μπορείτε επίσης να βρείτε πολύ υλικό από ηχογραφημένα παραμύθια και στην σελίδα του Μικρού Αναγνώστη. Στην ενότητα «Να σου πω μια ιστορία», οι όμορφες ιστορίες γίνονται ακαταμάχητες όταν ζωντανεύουν στα χείλη χαρισματικών αναγνωστών. Σε αυτή την ενότητα, μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα ή ολόκληρες ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων διαβασμένες από γνωστούς ταλαντούχους ηθοποιούς, ενώ εσείς και τα παιδιά σας τις διαβάζετε παράλληλα γυρνώντας τις σελίδες του ψηφιακού βιβλίου!

Για τα πιο μεγάλα παιδιά, στη σελίδα https://www.isobitis.com θα βρείτε ολόκληρα βιβλία από αγαπημένους συγγραφής παιδικών (και όχι μόνο) βιβλίων όπως Άλκή Ζέη , Διδώ Σωτήριου κα.

Κάπως έτσι μειώνεται ο χρόνος στα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή στην τηλεόραση και δίνεται η ευκαιρία ακόμα και σε παιδιά που δεν τους αρέσει το διάβασμα, να έρθουν σε επαφή με λογοτεχνικά έργα.

Γράφει για το Τhisisus η Βασιλική Παπαδοπούλου

About Author