Δεν προλαβαίνω να περιποιηθώ τον εαυτό μου (;) -Thisisus.gr

Δεν προλαβαίνω να περιποιηθώ τον εαυτό μου (;) -Thisisus.gr

Γράφει η Αργυρώ Μπέσιου, σύμβουλος ομορφιάς και ευεξίας.

«Δεν προλαβαίνω να περιποιηθώ τον εαυτό μου», αυτή την φράση την άκουγα τριάντα χρόνια ως νηπιαγωγός από τις μανούλες που ερχόμουν καθημερινά σε επαφή, και συνεχίζω να την ακούω και τα τελευταία δέκα χρόνια, ως σύμβουλος ομορφιάς και ευεξίας από πολλές γυναίκες και αρκετούς άντρες, μπορώ να πω, κάθε ηλικίας. Τα παιδιά, οι δουλειές, οι υποχρεώσεις, τα έξοδα μας οδηγούν πολλές φορές σε παραίτηση. Μην απελπίζεστε. Σας καταλαβαίνω απόλυτα και σας μιλάω και ως τρίτεκνη μητέρα παιδιών στην εφηβεία! Ο χρόνος δεν μας φτάνει, το ξέρω.  

Το ερώτημα είναι πώς θα βρούμε ξανά όρεξη και χρόνο να ασχοληθούμε λιγάκι με μας. Για να γυρίσει πίσω η χαμένη λάμψη μας  και να θελήσουμε να μας φροντίσουμε με απλά και φυσικά μυστικά ομορφιάς και φροντίδας. Υπάρχει λύση για όλα, αρκεί να μοιράζουμε σωστά το χρόνο μας. Αλήθεια. Μαζί θα ανακαλύψουμε συμβουλές φυσικής περιποίησης, γρήγορα beauty tips και tricks που μπορούμε να βάλουμε στην καθημερινότητα μας χωρίς να νιώθουμε ότι είναι ακατόρθωτα.

Μη μου πείτε ότι το βράδυ, μόλις κοιμηθούν τα μικρά μας, δεν ονειρευόμαστε ένα χαλαρωτικό ντους. Αυτό κουτσά στραβά το κάνουμε. Τότε, γιατί αμελούμε τον καθαρισμό του προσώπου μας και μη σας πω το ντεμακιγιάζ και την ενυδατική κρεμούλα μας; Πιστέψτε με δεν θα πάρει πάνω από 3 λεπτά για να φροντίσουμε το πρόσωπό μας!

Χρειάζονται μόνο 3΄ για το πρόσωπό μας

Για πείτε  μου τώρα. Δίπλα στο κομοδίνο μας, έχουμε την κρέμα χεριών μας; Αν ναι μπράβο, αν όχι σπεύστε να την βάλετε. Πριν ξαπλώσουμε ας εφαρμόζουμε λίγη και πιστέψτε με το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί!

Και κάτι ακόμη, η περιποίηση του προσώπου και του σώματος μας δεν είναι γυναικεία υπόθεση, αλλά μία διαδικασία που αφορά όλους ανεξαρτήτως φύλου, ώστε η εικόνα μας να είναι υγιής, γοητευτική και όσο πιο φρέσκια γίνεται για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Το αξίζουμε για μας, για τους αγαπημένους μας και γιατί έτσι και τα παιδιά μας θα έχουν το τέλειο παράδειγμα. Φράσεις όπως «Μαμά, έχεις πολύ απαλό δέρμα!» είναι ένα τέλειο κομπλιμέντο, δε νομίζετε; Στη τελική, αγαπώντας τον εαυτό μας και την καθημερινότητά μας αγαπάμε περισσότερο και την οικογένειά μας. Εξάλλου το να φροντίσουμε τον εαυτό μας το έχει ανάγκη και η σχέση μας με τον/την σύντροφό μας. Και το κυριότερο, τα παιδιά σου σε βλέπουν, σε παρακολουθούν και θέλουν να γίνουν σαν εσένα. Πώς θέλεις να γίνουν, λοιπόν;

Θα χαρώ να έχουμε μια σχέση αλληλεπίδρασης και να με «βομβαρδίσετε» με απορίες και ερωτήσεις γύρω από την καθημερινή περιποίηση σας. Εξάλλου γι’ αυτό δεν είναι οι φίλοι; Για  να κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη και πιο εύκολη!

Αργυρώ Μπέσιου (έτσι απλά, μια φίλη)

Η Αργυρώ Μπέσιου με τον Πάνο Ρεντίφη, φαρμακοποιό, κρύβονται πίσω από την καινοτόμα σειρά δερμοκαλλυντικών Filia, που μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα Φαρμακεία και χώρους ομορφιάς.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.filiacare.gr

About Author