Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Thisisus.gr

Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Thisisus.gr

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινιάζει μία καινούργια ενότητα με  εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο. Στόχος μας είναι οι μικροί διαδικτυακοί επισκέπτες μέσα από ποικίλες δραστηριότητες,  να γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ενεργοποιώντας την φαντασία τους και αναπτύσσοντας την δημιουργικότητα τους. Δίνουμε έμφαση σε κατασκευές με απλά υλικά που μπορούν τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους στο σπίτι.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

Α)  Δραστηριότητες εξερεύνησης (παιχνίδια αναζήτησης ή κρυμμένου θησαυρού, αινίγματα-γρίφους), αφηγήσεις παραμυθιών κλπ.

Β) Εικαστικές δραστηριότητες (ζωγραφική, κατασκευές, χειροτεχνίες) με κατασκευή έργου τέχνης εμπνευσμένου από έκθεμα του Μουσείου. Τα εικαστικά έργα των παιδιών θα αναρτώνται σε ειδικό πεδίο στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Η πρώτη δράση με τίτλο «Μυθο…παίγνια! Συντροφιά με τα μυθικά πλάσματα» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών. Στόχος της είναι να γνωρίσουν οι μικροί επισκέπτες μυθικά πλάσματα της αρχαιότητας μέσα από αντιπροσωπευτικά εκθέματα των Μονίμων Συλλογών του Μουσείου.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά με οδηγό τη Σφίγγα την αινιγματική καλούνται να λύσουν γρίφους-αινίγματα που αφορούν αρχαία μυθικά πλάσματα, να δημιουργήσουν το δικό τους μυθικό πλάσμα και να διηγηθούν την ιστορία του. Στη δράση συμπεριλαμβάνονται και πολλές άλλες προτεινόμενες εικαστικές δραστηριότητες.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν τις δημιουργίες τους στο predu.eam@culture.gr (Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης) προκειμένου τα έργα τους να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  του Μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μπορείτε να βρείτε εδώ

About Author