Διαγωνισμός απο το Μουσείο Σχολικης Ζωής και εκπαίδευσης – Thisisus.gr

Διαγωνισμός απο το Μουσείο Σχολικης Ζωής και εκπαίδευσης – Thisisus.gr

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης ανακοίνωσε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: “Περιπέτεια στο Μουσείο“.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Εσύ μπορείς να χωρέσεις μια περιπέτεια σε 500 λέξεις;

Μπορείς να μας βοηθήσεις να ανακαλύψουμε ένα Μουσείο, αλλά και να νιώσουμε αγωνία και αίσθηση μυστηρίου;

Αν ναι, κι αν είσαι από 10 έως 15 ετών, τότε μπορείς να συμμετέχεις στον Διαγωνισμό που προκηρύσσει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης. με θέμα «Περιπέτεια στο Μουσείο». Γιατί μπορεί να μένουμε σπίτι, αλλά παράλληλα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τη φαντασία μας και να ζούμε κάθε είδους περιπέτειες.

Σε Μουσεία όπου έχουμε βρεθεί οι ίδιοι ή επισκεφθήκαμε τις ιστοσελίδες τους, ανάμεσα τους και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης.

Μπορείς να γράψεις λοιπόν ένα διήγημα – περιπέτεια, σε όποιο μέρος της Ελλάδας, της Κύπρου ή ακόμα και του… πλανήτη! Όπου κι αν κατοικείς, εμείς σε θέλουμε και περιμένο και να μας το στείλεις!

Λεπτομέρειες

  • Όλα τα διηγήματα -συμμετοχές θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου. Τα δεκαπέντε πρώτα θα κυκλοφορήσουν σε ειδική ψηφιακή έκδοση.
  • Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή των ίδιων και της οικογένειάς τους σε όποιο πρόγραμμα του Μουσείου επιλέξουν (μετά το άνοιγμα των Μουσείων φυσικά). 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 18 Μάϊου 2020, καθώς ο Διαγωνισμός υλοποιείται στα πλαίσια του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Διαγωνισμός Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούν:

  • Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή, Διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
  • Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας- δημοσιογράφος
  • Μαίρη Τρύφων, Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Δήμου Παλαιού Φαλήρου
  • Μαίρη Τρύφων, Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Δήμου Παλαιού Φαλήρου
  • Άννα Βασιλειάδη , Πρόεδρος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς

Πληροφορίες/ όροι διαγωνισμού

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν με μη δημοσιευμένο, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, κείμενό τους με ανώτατο όριο λέξεων τις 500.

H γλώσσα συγγραφής είναι η ελληνική.

Η αποστολή των κειμένων θα γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@ekedisy.gr από την Παρασκευή 10 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.

Τα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από το ονοματεπώνυμο των συμμετεχόντων, την ηλικία τους, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.-Οι πληροφορίες των διαγωνιζομένων που θα συνοδεύουν τα κείμενα θα τηρούνται για λόγους επικοινωνίας και μόνο από την Επιτροπή για όσο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο για τον διαγωνισμό.

Απαραίτητη είναι η γονική συναίνεση με αποστολή/ επισύναψη σχετικής εξουσιοδότησης, υπογεγραμμένης.

Ο κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα μίας μόνο συμμετοχής στον διαγωνισμό με ένα πρωτότυπο κείμενο, που δεν έχει δημοσιευθεί οπουδήποτε στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων περιοδικών, προσωπικών blog, κοινωνικών δικτύων, κ.λπ.

Το κείμενο θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά σε μορφή Word.

Οι αποφάσεις των μελών της κριτικής επιτροπής είναι αμετάκλητες.

Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να συμφωνεί στην παραχώρηση και να συναινεί στη χρήση – δημοσίευση του κειμένου του, άπαξ και άνευ ανταλλάγματος, μόνο για τη συγκεκριμένη συλλογική έκδοση.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής.

Προσωπικά Δεδομένα

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού η επιτροπή επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων, για την οποία συναινούν οι συμμετέχοντες, βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 679/2016 και του ν. 4624/2019 σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:
Παρέχετε μόνο τα τυπικά και απαραίτητα στοιχεία σας, που αφορούν στην συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα  για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό θα σας ζητήσουμε να μας αναφέρετε:

  1. Το ονοματεπώνυμό σας
  2. την ηλικία σας
  3.  το email του γονέα

Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τα μέλη της επιτροπής για τις ανάγκες του διαγωνισμού και σε καμία περίπτωση δεν διακινούνται, πωλούνται ή ενοικιάζονται σε τρίτους. Τα δεδομένα σας διατηρούνται για όσο διάστημα χρειάζεται ώστε να εκτελεστεί ο σκοπός για τον οποίο συλλέχθηκαν και έως ότου δεν χρειάζεται να διατηρούνται για κάποιον ενδεχόμενο έλεγχο των διαδικασιών του διαγωνισμού.

Διατηρείτε ανά πάσα στιγμή τα δικαιώματα πρόσβασης στα δεδομένα σας, εναντίωσης στην περαιτέρω επεξεργασία τους ή στον περιορισμό της επεξεργασίας, στη διόρθωσή τους σε περίπτωση που είναι λανθασμένα, και υπό προϋποθέσεις στη διαγραφή τους.

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, στέλνοντας email στη διεύθυνση info@ekedisy.gr.

Παρακαλούμε σημειώστε πως, για λόγους ασφαλείας και για τη διαφύλαξη των δικών σας συμφερόντων, ενδεχομένως χρειαστεί να περάσετε μια διαδικασία επαλήθευσης της ταυτότητάς σας. Όποια δεδομένα λάβουμε κατά τη διαδικασία αυτή, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό και θα διαγραφούν οριστικά μόλις επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας.

Τι περιμέντε; Άντε να γράψετε τις δικές σας μουσειο-περιπέτειες!

About Author