Διεθνές βραβείο για ταινία μικρού μήκους του 10ου δημοτικού σχολείου – Thisisus.gr

Διεθνές βραβείο για ταινία μικρού μήκους του 10ου δημοτικού σχολείου – Thisisus.gr

Η μαθητική ταινία «Dystopia_Corinth 2097», πήρε το πρώτο βραβείο μυθοπλασίας στην κατηγορία της (Δημοτικά Σχολεία) στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Μοιράστηκε, επίσης, το βραβείο για την καλύτερη αφίσα μαζί με άλλα τρία σχολεία…

Η ταινία δημιουργήθηκε από μαθητές και μαθήτριες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου υπό τον συντονισμό του εκπαιδευτικού Σταύρου Παναγιώτου. Τα συγχαρητήριά μας στα παιδιά και στο δάσκαλό τους.

To σενάριο της ταινίας

Σε ένα δυστοπικό περιβάλλον όπου η ανθρωπότητα αδυνατεί να επιβιώσει, μόνο κάποια παιδιά με ανοσία θα αντέξουν την έλλειψη οξυγόνου κι ενός θανάσιμου ιού, λόγοι για τους οποίους διαδραματίζονται ως τραγικοί αλλά κυρίως ρεαλιστικοί οι χαρακτήρες της ταινίας, μέσα από τα γεγονότα και τις εξελίξεις, ως απότοκο των συνεπειών των πολέμων στους οποίους η ανθρωπότητα έχει εμπλακεί.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τα “Ανώτερα Οντα”, όπου θα μεταφέρουν τους επιζώντες σε ένα διαφορετικό ηλιακό σύστημα ώστε να αναπαραχθεί μελλοντικά το είδος, κάτι που συμβαίνει και σε άλλες περιοχές του συγκεκριμένου περιβάλλοντος, ως “από μηχανής θεοί”, διχάζουν την ίδια την ουσία του εγχειρήματος.

– Για ποιο λόγο να πραγματοποιηθεί μια ανάλογη διαδικασία; Αξίζει στον άνθρωπο μια ακόμη ευκαιρία; Θα καταφέρουν τα παιδιά να φτάσουν στο σημείο επιβίβασης; Τα Ανώτερα Οντα θα τηρήσουν τις προθεσμίες;».

πηγή

About Author