Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου συνδέθηκε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -Thisisus.gr

Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου συνδέθηκε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -Thisisus.gr

​Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου στην Κω συνδέθηκε μέσω Ασυρμάτου, τύπου VHF, με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) καθώς αυτός περνούσε πάνω από τον αστρονομικό ορίζοντα του νησιού!

Μαθήτριες και μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να κάνουν ζωντανά από μία ερώτηση σε έναν αστροναύτη του Σταθμού τον Andreas.!

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ARISS (Amateur Radio International Space Station) το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα! Τελευταία φορά που ελληνικό σχολείο έλαβε μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν το 2017.

Το Πρόγραμμα επιτρέπει στους μαθητές σε όλον τον κόσμο να βιώσουν τον ενθουσιασμό της απευθείας συνομιλίας με τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δίνοντας τους το έναυσμα να ενδιαφερθούν για την Eπιστήμη, την Tεχνολογία, τη Mηχανική και τα Mαθηματικά (STEM).

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η προετοιμασία για αυτό το σημαντικό γεγονός είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών οργανισμών και φορέων, όπως η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Κω και άλλοι.

Η επίτευξη της σύνδεσης αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Τα Παιδιά, οι Εκπαιδευτικοί, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, ο Δήμος Κω, οι Σχολικές Επιτροπές, το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων και η Μαρίνα της Κω όλοι μαζί συμβάλλουν για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος!

Το σχολείο εξάλλου διαθέτει Όμιλο Αστρονομίας με 23 μαθητές/τριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων που αποτελούν το Τάγμα της Επιστημονικής Γνώσης. Πραγματοποιούνται ήδη μαθήματα αστρονομίας, με βίντεο, κατασκευές, AR, ρομποτική, προπόνηση αστροναύτη, αστροπαρατήρηση και παράλληλα οργανώνονται συναντήσεις με μέντορες όπως αστροφυσικό, μηχανικό πλοήγησης δορυφόρου της ESA, υποψήφιο αστροναύτη της ESA, δικηγόρο του διαστήματος και άλλους επαγγελματίες που απαντούν στα ερωτήματα των παιδιών.
Επιπρόσθετα, θα γίνουν δράσεις από τα υπόλοιπα 20 τμήματα του σχολείου. Το κάθε τμήμα θα ετοιμάσει κάτι για τη Διαστημική Εβδομάδα που θα διοργανωθεί από το Σχολείο την εβδομάδα της Σύνδεσης!

 Τέλος, η σύνδεση με τον ISS και η επικοινωνία με τον αστροναύτη μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία όχι μόνο στους μαθητές του σχολείου, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: https://www.kostv.gr Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου

About Author