Δον Κιχώτης ή ο Ιππότης που βγήκε από τα βιβλία για να αλλάξει τον κόσμο -Thisisus.gr

Δον Κιχώτης ή ο Ιππότης που βγήκε από τα βιβλία για να αλλάξει τον κόσμο -Thisisus.gr

Δον Κιχώτης ή ο Ιππότης που βγήκε από τα βιβλία για να αλλάξει τον κόσμο. Όταν ενώνονται ο Αντώνης Παπαθεοδούλου με την Ίριδα Σαμαρτζή, κάτω από την διαχρονική ιστορία του Μιγκέλ Θερβάντες μόνο όμορφα πράγματα μπορούμε να περιμένουμε!

Την ιστορία του διάσημου Δον Κιχώτη δεν χρειάζεται να σας την πω, γιατί είμαι σίγουρη πως την γνωρίζετε ήδη. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι η συγκεκριμένη μεταφορά αξίζει μια θέση στην βιβλιοθήκη σας.

Αποτελεί άραγε εγγύηση από μόνη της μια διάσημη ιστορία;

Τις περισσότερες φορές συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Η μεταφορά και -ειδικά για το παιδικό κοινό- ενός διαχρονικά διάσημου βιβλίου έχουμε συνηθίσει να μας απογοητεύει. Τουλάχιστον, αυτό λέει η δική μου προσωπική εμπειρία!

Στην περίπτωση όμως της συλλογής των Εκδόσεων Παπαδόπουλος “Μικρά Μεγάλα Κλασικά” και ειδικά στη μεταφορά του Δον Κιχώτη του Μιγκέλ Θερβάντες το τελικό αποτέλεσμα έρχεται να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Τι έχει να προσφέρει ο Δον Κιχώτης στα παιδιά;

Η Ιστορία του αλλοπαρμένου αγρότη, που εξαιτίας των ιπποτικών βιβλίων υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά έχει να προσφέρει στα παιδιά πολλά παραπάνω απ’ όσα φανταζόμαστε! Ο ονειροπαρμένος Δον Κιχώτης μας διδάσκει την αισιοδοξία, την υπομονή αλλά και την προσήλωση στα όνειρά μας! Το πιο σπουδαίο όμως είναι πως μας μαθαίνει μέσα από την ιστορική φιλία του με τον Σάντσο τη δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί. “Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ και μεις οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο”.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Κάποτε, όχι πολύ παλιά, σε ένα χωριό της Μάντσας, ζούσε ένας Ισπανός ευγενής –ένας ιδαλγός– που τον έλεγαν Αλόνσο Κιχάνο.Δεν ήταν πλούσιος, μα όσα χρήματα είχε τα έδινε για να αγοράζει βιβλία με ιπποτικές ιστορίες. Αυτό ήταν το μεγάλο του πάθος.Κι όσο πιο πολύ διάβαζε τα βιβλία αυτά, με τα όλο στολίδια λόγια τους και τις υπερβολές τους, τόσο νόμιζε τις ιστορίες τους για αληθινές, τόσο η φαντασία κι η πραγματικότητα μπερδεύονταν μες στο μυαλό του, ώσπου μια μέρα πίστεψε πως του ήταν γραφτό να γίνει αληθινός περιπλανώμενος ιππότης!!

Καλή ανάγνωση, με αγάπη Σοφία

About Author