ΔΩΡΕΑΝ για παιδιά και εφήβους το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας – Thisisus.gr

ΔΩΡΕΑΝ για παιδιά και εφήβους το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας – Thisisus.gr

Διαδικτυακά και δωρεάν το 23o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους Από 28 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου, δείτε εδώ

Η μεγάλη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας, το πρώτο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για όλη την οικογένεια, είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί και φέτος, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, το πιο «δύσκολο» και απαιτητικό κοινό: τα παιδιά και τους εφήβους.Από την οθόνη του 23ου Φεστιβάλ Ολυμπίας θα παρελάσουν ταινίες από όλο τον κόσμο,  που υμνούν την χαρά της ζωής αλλά δεν φοβούνται να αποκαλύψουν στα παιδιά όλες τις πτυχές της αληθινής ζωής… Οικογένεια, φιλία, έρωτας, φύση, μουσική, διαδίκτυο, αλλά και μετανάστευση, φτώχεια, παραβατικότητα, απώλεια, αγώνας για επιβίωση, θρησκευτικός φανατισμός και βέβαια πανδημία.

Στο φετινό, 23ο Φεστιβάλ διαγωνίζονται 90 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ από 47 χώρες. Οι ταινίες αυτές συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα Μεγάλου Μήκους μυθοπλασίας (14), Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας (24), Μικρού Μήκους Animation (25) και Ντοκιμαντέρ / Kids & Docs μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους (27).

Covid 19 και πανδημία το θέμα των νέων

Το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα επέλεξε, όπως κάθε χρόνο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου.
20η Camera Zizanio Πως βλέπουν τα παιδιά την πανδημία;

Τα 20 της χρόνια κλείνει φέτος η Camera Zizanio που κάθε χρόνο, προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία σε παιδιά από την Ελλάδα και τον κόσμο να δείξουν τις ταινίες που γύρισαν είτε μόνα τους είτε στο πλαίσιο του σχολείου. Δυστυχώς οι συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή της μεγάλης γιορτής αυτών των γενεθλίων όπως ήταν προγραμματισμένη, όμως οι ίδιες αυτές συνθήκες ήταν αυτές που φέτος ενέπνευσαν τα παιδιά, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio Νίκος Θεοδοσίου “μια επαγγελματική ταινία απαιτεί μεγάλο χρόνο για να ολοκληρωθεί, ενώ οι μικρού μήκους ταινίες των παιδιών, με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, αποτυπώνουν άμεσα τα πράγματα: πολλές από τις ταινίες που λάβαμε φέτος μιλούν για τον covid-19 ή γυρίστηκαν σε συνθήκες περιορισμών, σε όλον τον κόσμο, και φανερώνουν το πώς βλέπουν τα παιδιά την πανδημία: κάποια την αντιμετωπίζουν με χιούμορ, κάποια καταγράφουν τη ζωή στην καραντίνα, άλλα εκφράζονται με περιορισμένα μέσα σε μικρούς χώρους μέσα από το τραγούδι και τη σάτιρα. Η φαντασία και η ευρηματικότητα των νεαρών δημιουργών εντυπωσιάζει».

Η 20η Camera Zizanio θα προβάλλει συνολικά 188 κινηματογραφικές δημιουργίες παιδιών και νέων από 47 χώρες. Όλες οι ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio θα προβάλλονται δωρεάν από την πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Κάντε εγγραφή

Επισκεφθείτε το online.olympiafestival.gr, κάντε εγγραφή, περιηγηθείτε, διάβαστε περιλήψεις, κάντε σημειώσεις και ξεκινήστε να κάνετε κρατήσεις για τις ταινίες που θέλετε να δείτε.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν ξέρει πώς να κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας, μπορεί να διαβάσει τις οδηγίες εδώ ή να δει το  και επίσης ένα βιντεάκι που οπτικοποιεί τις οδηγίες, απλά πατήστε εδώ

Για την κάθε ταινία που θέλετε να δείτε, θα πρέπει να δεσμεύσετε ένα εισιτήριο πατώντας “Ενοικίαση” (είναι ΔΩΡΕΑΝ). Η ισχύς της κράτησης είναι για τρεις ημέρες. Οι τρεις ημέρες μετρούν από το Σάββατο για τις κρατήσεις που θα γίνουν πριν την έναρξη του Φεστιβάλ.

Από τις 28/11 και μετά, οι τρεις ημέρες μετρούν από την ώρα που γίνεται η κράτηση. Αν δεν δείτε την ταινία σε αυτό το διάστημα, η θέση πηγαίνει σε άλλον θεατή. Γι’ αυτό μην κλείσετε να δείτε όλες τις ταινίες μέσα σε μια μέρα, αλλά σταδιακά! 

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για προβολή κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ: από 28/11 έως 05/12!

About Author