Δωρεάν το μουσικό παραμύθι “Η συνέλευση των ζώων” από την Εθνική Λυρική Σκηνή -Thisisus.gr

Δωρεάν το μουσικό παραμύθι “Η συνέλευση των ζώων” από την Εθνική Λυρική Σκηνή -Thisisus.gr

Το μουσικό παραμύθι “Η συνέλευση των ζώων” σε μουσική Γιώργου Κουρουπού και στίχους του Περικλή Κοροβέση ερμηνεύει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, με συνοδεία στο πιάνο τον Νίκο Βασιλείου.

Τα ζώα αναζητούν εναγωνίως έναν νέο αρχηγό, ώσπου υον δημιουργούν τα ίδια. Καθώς όλα τους θέλουν να τα εκφράζει, καθένα προσφέρει σε αυτόν ως δώρο κάποιο από τα χαρακτηριστικά του. Όμως το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που φαντάζονταν. Δημιουργούν τον άνθρωπο και το μετανιώνουν πολύ γρήγορα.

Η συνέλευση των ζώων αποτελεί μια σπουδαία στιγμή στη συνθετική πορεία του Γιώργου Κουρουπού.

Πρόκειται για ένα έργο υψηλών απαιτήσεων, με μοναδικές μελωδίες, αναφορές στον Ντεμπυσσύ και μια σπάνια μελοποίηση του ιδιαιτέρως αγαπητού παιδικού βιβλίου του Περικλή Κοροβέση, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Πρόκειται για ένα ευφυές παραμύθι που μιλάει σε μικρούς και μεγάλους με έναν σχεδόν πολιτικό τρόπο για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής και της ανθρώπινης φύσης. Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος δίνει μια εντελώς νέα δική του ερμηνεία στο έργο, με μεγάλη θεατρικότητα και σπουδαία άρθρωση του λόγου.

Με στόχο να απευθυνθεί με ουσιαστικό τρόπο στα παιδιά της εποχής μας, η ΕΛΣ ανέθεσε στην Ειρήνη Βιανέλλη να δημιουργήσει εξαρχής ένα νέο animation για το έργο αυτό, μετά την εξαιρετική της δουλειά στο Αηδόνι του αυτοκράτορα.

Λιμπρέτο Περικλής Κοροβέσης

Σολίστ Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Πιάνο Νίκος Βασιλείου

Animation Ειρήνη Βιανέλλη

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ευχαριστεί τα καλλιτεχνικά σώματα, τους καλλιτέχνες και συνεργάτες που παραχώρησαν δωρεάν τα δικαιώματά τους προκειμένου να γίνει πράξη η μετάδοση των βίντεο-παραστάσεων του φεστιβάλ δωρεάν για το κοινό στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Το βίντεο θα παραμείνει online έως 6/7

Υπότιτλοι: Eλληνικά, Aγγλικά

Οι προβολές του 1ου Διαδικτυακού Φεστιβάλ της ΕΛΣ είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού https://digitalculture.gov.gr , καθώς και στην σελίδα του Υπουργείου στο Facebook Eθνική Λυρική Σκηνή Η ΕΛΣ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Μέγας Δωρητής ΕΛΣ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πηγή: Εθνική Λυρική Σκηνή

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν η Θεατρική Παράσταση «Ένα Παιδί μετράει τ’ άστρα»

Παραμύθια με την Ξένια Καλογεροπούλου

About Author