Οι Καλοκαιρινές συνταγές είναι οι πιο φρουτένιες και οι πιο δροσερές! Γι’ αυτό κι εμείς σας έχουμε ένα γλυκό απολαυστικό με δροσερή και φρουτένια γεύση! Ένα κέικ που θα σας εντυπωσιάσει και θα το απολαύσετε μέχρι την τελευταία μπουκιά! Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα Δροσερό κέικ φράουλα!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι απ
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα ζάχαρη καστανή ή λευκή κρυσταλλική (προσοχή όχι μαύρη ζάχαρη)
- 250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
- 250 ml χυμό φράουλα
- 4 αυγά
- 300-400 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- Λίγη ζάχαρη άχνη
- Φράουλες ή ότι άλλο μας αρέσει και ταιριάζει προαιρετικά για το στόλισμα του κέικ μας !
Εκτέλεση
Βγάζουμε το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο μια ώρα περίπου πριν ξεκινήσουμε το κέικ, όταν το βούτυρο μαλακώσει το βάζω στον κάδο του μίξερ και το αφρατεύουμε για δύο λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά. ‘Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά μας ένα – ένα, μετά τις βανίλιες με το αλεύρι και χτυπάμε για μισό λεπτό εωσότου να ενσωματωθεί κι αυτό. Στην συνέχεια βάζω μια στρώση από το μείγμα του κέικ στην φόρμα και συνεχίζουμε με την μαρμελάδα την στρώνουμε καλά και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα κάνοντας μια στρώση ακόμη. Έπειτα ψήνουμε για μία ώρα στον αέρα ή κάτω αντίσταση και αέρα στους 170 βαθμούς .Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και το ξεφορμάρουμε μετά και αφού έχει κρυώσει καλά το αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή το στολίζουμε με φρέσκες φράουλες ή ότι άλλο θέλουμε.
*το κέικ φράουλα το βάζουμε σε φόρμα τσέρκι την οποία έχω βουτυρώσει καλά για να μας βγει σαν τούρτα.
Καλή απόλαυση
με αγάπη Χρύσα
Γράφει για το Thisisus.gr η Χρύσα Καλογήρου
Διαβάστε επίσης:
Πανεύκολα και πεντανόστιμα Μηλοπιτάκια
Σπιτική Κυπριακή Αναρόκρεμα της Μαρίας