Εφηβεία η Μεγάλη Έκρηξη Και πως να επιβιώσετε ως Γονείς -Thisisus.gr

Εφηβεία η Μεγάλη Έκρηξη Και πως να επιβιώσετε ως Γονείς -Thisisus.gr

Εφηβεία η Μεγάλη Έκρηξη Και πως να επιβιώσετε ως Γονείς
Συγγραφέας: Σοφία Ανδρεοπούλου
Εκδόσεις: Διόπτρα
Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Ένας χρήσιμος οδηγός… επιβίωσης για γονείς με παιδιά στην εφηβεία. Ένα σύγχρονο βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και κατανόηση από την ψυχολόγο και παιδοψυχολόγο Σοφία Ανδρεοπούλου.

*Βία: 1.353 συλλήψεις ανηλίκων στην Ελλάδα μόνο τον Σεπτέμβριο του 2023

*Αυτοτραυματισμοί και κατάθλιψη

*Εξαρτήσεις από κινητό/διαδίκτυο και ουσίες

*Διαταραχές διατροφής

*Σύγχυση με ταυτότητα φύλου και σεξουαλικό προσανατολισμό

Οι έφηβοί μας βουλιάζουν στη σύγχυση και στη βία.

Κι εμείς, οι γονείς τους, τι κάνουμε;

Τους γκρινιάζουμε, καβγαδίζουμε μαζί τους – και πνίγουμε κάθε ελπίδα τους μέσα στην τοξική αρνητικότητά μας!

Πρέπει να αλλάξουμε άμεσα στάση πριν να είναι πολύ αργά.

Να ωριμάσουμε ως γονείς, να βελτιώσουμε τη σχέση μας μαζί τους – και να τους πείσουμε ότι αξίζει να ζουν!

Ελάτε να δούμε μαζί πώς θα στηρίξουμε τους εφήβους μας και πώς θα φτιάξουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή για όλη την οικογένεια!

Εφηβεία

Όσοι έχουν παιδιά στην εφηβεία κατανοούν απόλυτα την δυσκολία της διαχείρισης των εφήβων. Είναι μια περίοδος μοναδική για τα παιδιά μας αλλά και μεγάλης δυσκολίας για τις σχέσεις γονιών-εφήβων που δοκιμάζονται.

Σαν γονείς θέλουμε πάντα να είμαστε κοντά στα παιδιά μας και να μπορούμε να τους συμπαραστεκόμαστε αλλά και να τους δίνουμε τις συμβουλές μας και την γνώμη μας για τα μεγάλα ζητήματα που τα αφορούν. Για να μπορεί να γίνει αυτό αποτελεσματικά, θα πρέπει να είμαστε δίπλα τους και όχι απέναντί τους.

Η εφηβεία είναι μια περίοδος στη ζωή των παιδιών, κατά την οποία αμφισβητούν κάθε είδους εξουσία και φυσικά και αυτή των γονιών τους! Είναι λογικό λοιπόν πολλές φορές να είμαστε ο στόχος τους και όχι ο συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος τους.

Σε αυτή την τόσο ευαίσθητη περίοδο των παιδιών και των γονιών τους, έρχεται αυτό το βιβλίο να δώσει προτάσεις και λύσεις σε γονείς που έχουν πάρει συνειδητά την απόφαση να αλλάξουν και να βελτιώσουν την σχέση με το έφηβο παιδί τους.

«Η Εφηβεία Η Μεγάλη Έκρηξη» μας παροτρύνει να φτιάξουμε μαζί τη μαγική συνταγή που θα βελτιώσει τις ζωές όλων μας.

Δείτε ένα απόσπασμα του βιβλίου εδώ.

Τι θα βρείτε σε αυτό το βιβλίο

Ιστορίες και συναισθήματα εφήβων για τις καταστάσεις που βιώνουν και τα σχετικά σχόλια της συγγραφέως

Ιστορίες και συναισθήματα γονιών που έχουν παιδιά στην εφηβεία και τα σχόλια της συγγραφέως

Περιγραφή των «Φυσιολογικών», ιδανικών συμπεριφορών και αντιδράσεων, τόσο των εφήβων όσο και των γονιών τους

Συγκεκριμένα βήματα για να σταματήσουν οι καβγάδες και να χτιστεί μια ουσιαστική σχέση γονιών -εφήβων

Ιδέες για την αποτελεσματική διαχείριση διάφορων θεμάτων που βιώνουν συχνά οι έφηβοι σήμερα (όπως διαταραχές διατροφής, θέματα ταυτότητας φύλου, θέματα εθισμών κτλ)

Μέσα στο βιβλίο αναπτύσσονται αποτελεσματικά πολλά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα μιας οικογένειας και καταστάσεις που έχουμε βιώσει όλοι ως γονείς!

Πως να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον έφηβο, πως να διαχειριστούμε το «Δεν διαβάζει» και τα ψέματα και φυσικά αναπτύσσεται σε ξεχωριστό κεφάλαιο το θέμα του διαδικτύου και του κινητού!

Θέματα σοβαρά όπως η κουλτούρα της βίας, οι διαταραχές διατροφής, οι εθισμοί και οι ουσίες καθώς και το μεγάλο θέμα των Πανελλήνιων εξετάσεων αναλύονται επίσης διεξοδικά!

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc, είναι ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος. Έχει εκπαιδευτεί στη συστημική οικογενειακή θεραπεία και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην παιδοψυχολογία. Διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια γραφείο στη Γλυφάδα Αττικής, όπου δουλεύει με εφήβους και ενήλικες που θέλουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους. Έχει μεταφράσει πολλά βιβλία ψυχολογίας και έχει γράψει δύο βιβλία συμβουλευτικής για γονείς που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και ένα μυθιστόρημα για παιδιά που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αγαπάει τον γιο της, τον άντρα της, την Ελλάδα, τα ταξίδια, τα παιχνίδια, τη ζωή! Περισσότερα για τη Σοφία Ανδρεοπούλου και τις ιδέες της μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: sophiaandreopoulou.gr

About Author