Εγκεφαλικά Επεισόδια Χ.Ο.Π.Α 112 ήρωες: Σώζουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας – Thisisus.gr

Εγκεφαλικά Επεισόδια Χ.Ο.Π.Α 112 ήρωες: Σώζουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας – Thisisus.gr

Το πρόγραμμα Χ.Ο.Π.Α. 112 Ήρωες (Χέρι-Ομιλία-Πρόσωπο-Αμέσως) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τα Εγκεφαλικά επεισόδια. Αναγνώριση των συμπτωμάτων και άμεση δράση.

Οι «Χ.Ο.Π.Α. (Χέρι-Ομιλία-Πρόσωπο-Αμέσως) 112 Ήρωες» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), με την υποστήριξη του Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Angels Initiative.

Μέσα από δραστηριότητες με «σούπερ ήρωες» και παιχνίδια, παιδιά ηλικίας 4-12 ετών εξοικειώνονται με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και μαθαίνουν να καλούν άμεσα τον Πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112, μειώνοντας έτσι τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το εγκεφαλικό επεισόδιο τόσο στη ζωή του ίδιου του πάσχοντα όσο και των οικείων του.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

1 εκατομμύριο οικογένειες

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά και σε σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ξεκινώντας πιλοτικά τον Ιανουάριο του 2019 από ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη, οι Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112 εξαπλώθηκαν σιγά σιγά σε όλο τον κόσμο από τη Βραζιλία έως την Ισλανδία και σε δώδεκα Ευρωπαϊκές χώρες. Εν μέσω πανδημίας, διοργανώνεται μία παγκόσμια διαδικτυακή κυρίως καμπάνια, με τη συμμετοχή σχολείων από όλον τον κόσμο. Αυτή η καμπάνια έχει ως στόχο να φθάσει το μήνυμα σε ένα εκατομμύριο οικογένειες.

Το εγκεφαλικό αποτελεί την πρώτη αιτία αναπηρίας και τη δεύτερη αιτία θανάτου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι συχνά δεν αναγνωρίζουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού και δεν αναζητούν εγκαίρως την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Ωστόσο τα παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές. Αρκεί να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να είναι σε θέση να τόσο να δράσουν άμεσα με ψυχραιμία όσο και να «εκπαιδεύσουν» τα ίδια την οικογένειά τους.

Ελάτε να στηρίξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτή τη δράση και να γνωρίσουμε τους «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112».

Η αποστολή μας μία: η δράση να εφαρμοστεί σε όσο περισσότερα σχολεία (νηπιαγωγεία και δημοτικά) γίνεται. Ας το διαδώσουμε ΠΑΝΤΟΥ σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, συλλόγους γονέων, άλλους συλλόγους που αφορούν γονείς και παιδιά.

Κοινοποιήστε το στα social media, στους φίλους και την οικογένειά σας. Σε γνωστούς και άγνωστους. Φτάνει η δράση να φτάσει μακριά.

Πάμε να γίνουμε ΟΛΟΙ πρεσβευτές αυτής της σπουδαίας προσπάθειας.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παγκόσμιο πρόγραμμα θα βρείτε εδώ

Δείτε και την επίσηση σελίδα τους στο Facebook

About Author