Εγώ έχω! Εσύ Έχεις; Παιχνίδι με τα Σχήματα Εκτυπώστε Δωρεάν – Thisisus.gr

Εγώ έχω! Εσύ Έχεις; Παιχνίδι με τα Σχήματα Εκτυπώστε Δωρεάν – Thisisus.gr

Εγώ έχω! Εσύ έχεις; Ένα παιχνίδι για την εκμάθηση των σχημάτων και την εισαγωγή στις μαθηματικές έννοιες για τα μικρά παιδιά. Αλλά πάνω απ’ όλα ένα παιχνίδι που θα διασκεδάσει όλη την οικογένεια!

Στην Οικογένειά μου λατρεύουμε τα παιχνίδια!Τα παιχνίδια όλων των ειδών! Αγαπάμε όμως πολύ και έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, τα παιχνίδια με τις κάρτες! Ένα από τα αγαπημένα μας είναι το Εγώ έχω! Εσύ έχεις;;;

Το Εγώ έχω! Εσύ έχεις: είναι ένα παιχνίδι που προσαρμόζεται παντού και στα πάντα! Αν δεν έχετε εκτυπωτή μπορείτε να το ζωγραφίσετε μόνοι σας μαζί με τα παιδιά σε ένα χαρτόνι και να κόψετε τις κάρτες σας. Αν πάλι ξέρετε τα σχήματα ή δεν σας αρέσει το θέμα μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τα δικά σας γούστα!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το δικό μας πρώτο “Εγώ έχω! Εσύ έχεις;” ήταν με τα σχήματα γι’ αυτό είναι και το πρώτο που σας παρουσιάζω! Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια, είμαι σίγουρη πως θα διασκεδάσετε οικογενειακώς!

Μην ξεχνάτε πως μέσα από τα παιχνίδια τα παιδιά μαθαίνουν χωρίς κόπο και με τον πιο όμορφο τρόπο! Και όταν κάτι το μαθαίνουμε με αγάπη, δεν το ξεχνάμε ποτέ!

Προετοιμασία:

Χαρτόνι

Ψαλίδι

Εκτυπώστε τις κάρτες εδώ

Αν επιλέξετε να μην κάνετε μόνοι σας την κατασκευή και να εκτυπώσετε τις δικές μας κάρτες για γρήγορο παιχνίδι, η διαδικασία είναι απλή! Εκτυπώνετε τις κάρτες σε ένα λεπτό χαρτόνι, δίνετε στα παιδιά να τις κόψουν με ένα ψαλίδι και στη συνέχεια πλαστικοποιείτε (σε περίπτωση που υπάρχει πλαστικοποιητής) Τόσο γρήγορα και τόσο απλά είστε έτοιμοι για παιχνίδι!

Πώς παίζετε;

Εκτυπώνετε όσες κάρτες θέλετε. Εκτυπώστε για αρχή 10-15 ή και περισσότερες αν έχετε μεγάλη όρεξη για παιχνίδι! Μοιράζετε τις κάρτες στους παίκτες και στη συνέχεια το παιχνίδι ξεκινάει! Εγώ έχω τρίγωνο. Εσύ έχεις τετράγωνο; Ρίχνουμε την κάρτα μας κάτω και ο παίχτης που έχει τετράγωνο στην πρώτη στήλη ετοιμάζεται να ρίξει την κάρτα του, ρωτώντας αν ο επόμενος παίχτης έχει το σχήμα που βρίσκεται κάτω από το δικό του τετράγωνο! Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να σας τελειώσουν οι κάρτες….. και φυσικά ξαναρχίζει από την αρχή γιατί τα παιδιά το βρίσκουν πολύ διασκεδαστικό!

Καλά παιχνίδια!

Με αγάπη Σοφία

About Author