Είσαι Καλή Μαμά; -Thisisus.gr

Είσαι Καλή Μαμά; -Thisisus.gr

Με Λένε Παυλίνα και είμαι 43 χρονών και έχω μια κόρη 10 χρονών και έναν γιο 5,5. Είμαι μητέρα, μανούλα, μαμά εδώ και τόσα χρόνια κι ακόμα δεν ξέρω αν τελικά είμαι Καλή σ’ αυτό που κάνω…. στο να είμαι Μαμά! Υπάρχει άραγε αυτή η « Καλή Μαμά»;

Τι κάνουν οι καλές Μαμάδες δηλαδή; Αναρωτιέμαι πολλές φορές μόνη μου και τελικά καταλήγω να με δικάζω…. Και να με καταδικάζω!

Υποθέτω λοιπόν πως οι καλές μαμάδες δεν βάζουν τις φωνές στα παιδιά τους, επειδή εκείνες έχουν νεύρα και είναι κουρασμένες! Υποθέτω ότι οι καλές μαμάδες δεν χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους και κάθονται να εξηγήσουν την άσκηση των μαθηματικών για 500οστή φορά και ας τις γράφει το βλαστάρι τους! Υποθέτω ότι οι καλές μαμάδες έχουν όλα τα ρούχα έτοιμα πλυμένα και σιδερωμένα και ένα χαμόγελο ευχαρίστησης ως τα αυτιά!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Υποθέτω ότι οι καλές μαμάδες δεν αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεόραση, ούτε τους δίνουν το κινητό και σίγουρα δεν επιτρέπουν τα παιχνίδια στον υπολογιστή! Υποθέτω ότι αυτές οι μαμάδες έχουν βρει τον τρόπο (δεν ξέρω πως) και έχουν καταφέρει τα παιδιά τους να τρώνε όλες τις υγιεινές τροφές και να μην τρώνε ποτέ γλυκά.

Υποθέτω ότι οι καλές μαμάδες έβγαλαν την πάνα στα παιδιά τους μόλις κλείσανε τον χρόνο και τους έμαθαν να μιλάνε πριν καν γεννηθούν….. μην γελάτε…. Έτσι υπερφυσικά τα φαντάζομαι όλα! Υποθέτω ότι δεν τσακώνονται ποτέ μπροστά στα παιδιά, μαγειρεύουν τα καλύτερα γεύματα, διαλέγουν τις καλυτερότερες (ξέρω ότι δεν υπάρχει η λέξη) δραστηριότητες για τα παιδιά τους, τα καλύτερα θεματικά βιβλία και είναι πάντα μα πάντα γεμάτες υπομονή και κατανόηση! Δεν βαριούνται ποτέ να παίζουν μαζί με τα παιδιά τους και κάνουν τις καλύτερες χειροτεχνίες…… μα το κυριότερο γνωρίζουν τους καλύτερους τρόπους διαπαιδαγώγησης και ανατροφής!

Να σας πω τώρα ένα μυστικό; Πιστεύω ότι αυτές οι Καλυτερότερες μανούλες, αυτές οι τέλειες υπάρξεις αυτά τα θαύματα της φύσης…..δεν υπάρχουν!

Κάντε το καλύτερο που μπορείτε! Φροντίστε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας και προσπαθήστε για το καλύτερο γνωρίζοντας όμως πως αυτοί οι τέλειοι γονείς δεν υπάρχουν! Αν υπήρχαν θα τους είχα βρει …..σας λέω αλήθεια!

Παυλίνα

Γράφει για το Thisisus.gr η Παυλίνα Παπαδημητρίου

About Author