Είσαι γονιός; O Life Coach σου είναι εδώ -Thisisus.gr

Είσαι γονιός; O Life Coach σου είναι εδώ -Thisisus.gr

Γράφει η Νατάσα Καπιτζή, Life coach – Πιστοποιημένη Coach απο τον Διεθνή Οργανισμό Emcc

Ο κάθε γονιός προσπαθεί να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, να είναι υπεύθυνος και να φροντίζει για την οικογενειακή ηρεμία. Στόχος του είναι να αποτελεί το σωστό πρότυπο για τα παιδιά του. Είναι δίπλα τους, τους αφιερώνει ποιοτικό χρόνο, μοιράζεται τις ανασφάλειες και ανησυχίες τους.

Μέσα όμως σε όλη αυτή του την ανησυχία να τα κάνει όλα τέλεια και να προσφέρει τα μέγιστα στην οικογένεια του είναι πολύ εύκολο να ξεχάσει τον εαυτό του αφήνοντας κατά μέρος τις δικές του σωματικές, ψυχικές και συναισθηματικές ανάγκες. Είτε είσαι άνδρας είτε είσαι γυναίκα μην το κάνεις ποτέ αυτό στον εαυτό σου. Αγαπάς την οικογένεια σου συνέχισε όμως να αγαπάς και εσένα για αυτό:

–        Πάρε ένα φίλο σου ή μια φίλη σου και πήγαινε μία βόλτα για φαγητό ή για ένα καφέ.

–        Ζήτησε βοήθεια για τα παιδιά από τον σύντροφο σου, την μαμά σου και πήγαινε για ψώνια ή για γυμναστική ή για ένα χαλαρό περπάτημα

–        Αφού κοιμηθούν τα παιδιά, απόλαυσε ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια, ξάπλωσε στον καναπέ και δες την αγαπημένη σου σειρά.

–        Άφησε τα παιδιά στις γιαγιάδες και πήγαινε ένα διήμερο ταξιδάκι με τον σύντροφο σου.

Αξίζεις

Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σου, είσαι γονιός αλλά μπορείς να το κάνεις, το αξίζεις και το δικαιούσαι. Βάλε για λίγο προτεραιότητα τις δικές σου ανάγκες και με σωστή διαχείριση του χρόνου σου μπορείς να έχεις τις δικές σου στιγμές, τις στιγμές με τον σύντροφο σου και ταυτόχρονα και τις ανεπανάληπτες στιγμές με τα παιδιά σου.

Αν είσαι εσύ ένας χαρούμενος γονιός και όχι μια καταπιεσμένη μαμά ή μπαμπάς που δεν κάνει τίποτα για αυτόν τότε και τα παιδιά σου θα το εισπράξουν αυτό και θα είναι και αυτά χαρούμενα και ευτυχισμένα.

Υπάρχει αυτός ο «μαγικός» τρόπος! Από εσένα εξαρτάται να τον εφαρμόσεις.

Και αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος τότε ο Life Coach σου είναι εδώ για να σε βοηθήσει να δεις τις πραγματικές σου ανάγκες, να ιεραρχήσεις τις υποχρεώσεις σου αλλά και τα θέλω του και μέσα από την συνεργασία μαζί του να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο θα σε κάνει ένα ευτυχισμένο γονιό αλλά και ένα ολοκληρωμένο ευτυχισμένο άνθρωπο.

About Author