Συνταγή για Εκμέκ με τσουρέκι και αφράτη κρέμα patisserie αρωματισμένη με λικέρ φράουλας.
Ένα φανταστικό γλυκό για να απολαύσουμε με την οικογένεια μας το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο! Ένα μοναδικό Εκμέκ με τσουρέκι με τη συνταγή του Γιάννη Σκρίμπα.
Κάντε την συνταγή και απολαύστε το!
Υλικά:
- 1 μεγάλο τσουρέκι.
Για το σιρόπι:
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα 160 γρ. Ζάχαρη
- 110 γρ. Κορν φλάουρ
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλυτζάνι του καφέ λικέρ φράουλας (ή λικέρ μαστίχας)
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Μια πρέζα αλάτι
Για την Σαντιγί:
- 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα:
- Φιστίκι Αιγίνης
- Φράουλες.

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα ( κρατάμε μια κούπα) και ανάβουμε το μάτι σε μεσαία φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε και ρίχνουμε την ζάχαρη, το λικέρ, το κορν φλάουρ και την μια κούπα γάλα και ανακατεύουμε. Αμέσως ρίχνουμε το χλιαρό γάλα πριν βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες, μια πρέζα αλάτι, την κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε. Αναποδογυρίζουμε το μείγμα σε ένα πλατύ μπολ και καλύπτουμε μεμβράνη. Το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά. Κόβουμε την κόρα του τσουρεκιού και ξανά το τσουρέκι στην μέση οριζόντια και στρώνουμε σε ένα μεγάλο πιρεξ. Βράζουμε το σιρόπι 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σιροπιάζουμε το τσουρέκι ζεστό με το ζεστό σιρόπι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και με το 1/3 της σαντιγίς ανακατεύουμε την κρέμα μας να αφρατέψει στο μίξερ ( την υπόλοιπη σαντιγί την κρατάμε να γαρνίρουμε από πάνω ). Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και ψιλοκομμένη φράουλα.
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης τα άρθρα:
Οι αγαπημένες μας καριόκες χωρίς ζάχαρη