Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση 2022-2023 -Thisisus.gr

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση 2022-2023 -Thisisus.gr

Σχολικά προγράμματα και διαγωνισμοί, προγράμματα για ενήλικες και εκπαιδευτικούς, προγράμματα για οικογένειες και ψηφιακά εκπαιδευτικά υλικά στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης του Ιδρύματος Ωνάση στην εκπαίδευση για την περίοδο 2022-2023.

Τα προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση για την περίοδο 2022 – 2023 απηχούν το διαρκές ενδιαφέρον του Ιδρύματος Ωνάση για μια κοινωνία που «διαβάζει» τον κόσμο με λογική και συναίσθημα, που αλλάζει χωρίς να φοβάται, που είναι ανοιχτή και συμπεριληπτική. Στο πλαίσιο αυτής της ολιστικής προσέγγισης εντάσσονται οι μεγάλες κατηγορίες δράσεων με σχολικά προγράμματα και διαγωνισμούς, προγράμματα για ενήλικες και εκπαιδευτικούς, προγράμματα για οικογένειες και ψηφιακά εκπαιδευτικά υλικά.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Πρώτα ζεις, μετά κατανοείς

Πρώτα απορείς, μετά ανακαλύπτεις. Είσαι πρώτα περίεργος και μετά ανοιχτόμυαλος. Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση επεκτείνονται σε δεκάδες διαφορετικούς τομείς, αλλά διαπνέονται από την ίδια απλή φιλοσοφία: Διαχρονική περιέργεια, συμπερίληψη, ομαδική μάθηση και μια ηλικιακή κάλυψη που εκτείνεται από τα βρέφη μέχρι τους ανθρώπους 65+.

H ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΗ

Η εκπαίδευση δεν είναι μια στατική έννοια. Δεν είναι μια περιορισμένη δομή μάθησης που έχει ηλικιακούς φραγμούς, σωματικούς περιορισμούς και σύνορα. Και αυτή τη σεζόν, τα προγράμματα εκπαίδευσης θα υπηρετήσουν τις διαχρονικές αξίες του Ιδρύματος Ωνάση: ανοιχτή κοινωνία, ίση πρόσβαση στην παιδεία και πάνω απ’ όλα διαρκής και συλλογική περιέργεια. H εκπαίδευση δεν είναι στατική. Δεν έχει να κάνει με μια κλειστή αίθουσα. Γι’ αυτό βγαίνουμε στην Αθήνα, εξερευνούμε το κέντρο της πόλης, λερώνουμε τα χέρια μας με υλικά, συνδυάζουμε το φυσικό με το ψηφιακό.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

About Author