Ελληνική Επανάσταση: Με τη ματιά του ιστορικού Το νέο σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου Exploration -Thisisus.gr

Ελληνική Επανάσταση: Με τη ματιά του ιστορικού Το νέο σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου Exploration -Thisisus.gr

Το Exploration υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα για τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού. Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το Exploration προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να μεταμορφωθούν σε ιστορικούς και να μελετήσουν ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας!

Πώς ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821; Ποιες μάχες καθόρισαν την πορεία της; Ποια πρόσωπα πρωτοστάτησαν; Και κυρίως… πώς τα γνωρίζουμε όλα αυτά;

Μέσα από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Ελληνική Επανάσταση: Με τη ματιά του ιστορικού», τα παιδιά ανακαλύπτουν το επάγγελμα του ιστορικού και αναγνωρίζουν τα βασικά στάδια της ιστορικής έρευνας. Μελετώντας διαχρονικά όλα τα σημαντικά γεγονότα, ένας ιστορικός προσπαθεί να ερμηνεύσει το ρόλο των γεγονότων αυτών στην εξέλιξη του ανθρώπου. Πώς, όμως, ένας ιστορικός κάνει την έρευνά του;

Με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, τα παιδιά μελετούν γραπτές πηγές και κείμενα, παρατηρούν αντικείμενα και πίνακες, συζητούν και διεξάγουν την δική τους ιστορική έρευνα. Ερμηνεύουν τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης με τον δικό τους τρόπο και ανακαλύπτουν τη σχέση του παρελθόντος με την τωρινή μας ζωή.


Το Exploration θα ξεκινήσει να ταξιδεύει στα σχολεία από τις αρχές Οκτωβρίου.


Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: www.exploration.gr. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου στο mail edu@exploration.gr ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622 για να οργανώσουμε από κοινού μία ασφαλή και ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο σχολείο σας.

Γιατί στο Παιδικό Μουσείο Exploration παραμένουμε ασφαλείς και εξερευνούμε συνεχώς!

Χρήσιμες πληροφορίες προς τους εκπαιδευτικούς:
* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται στο χώρο του σχολείου. Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, τα προγράμματα υλοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή στο χώρο των εκδηλώσεων ή ακόμα και στην αυλή του σχολείου, αν το επιτρέπει ο καιρός.

* Ο αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25 άτομα ανά πρόγραμμα. Κάθε τμήμα μπορεί να χωριστεί σε δύο ομάδες και να συμμετέχουν σε δύο διαδοχικά προγράμματα, προστατεύοντας την υγεία των μαθητών και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

*Οι ερμηνευτές του Μουσείου επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή/και την βεβαίωση αρνητικού PCR ή rapid test που έχουν πραγματοποιηθεί πριν την προγραμματισμένη μέρα και ώρα της επίσκεψης.

* Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των ερμηνευτών μας, εξασφαλίζοντας μια ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο χώρο του σχολείου.

About Author