Ένα αγγλόφωνο παραμύθι με μυρωδιά “Ελλάδας” – Thisisus.gr

Ένα αγγλόφωνο παραμύθι με μυρωδιά “Ελλάδας” – Thisisus.gr

Για το thisisus.gr γράφει η Ανδρομάχη Καλλιβρούση, νηπιαγωγός, δημιουργός του μπλογκ παιδαγωγοί με ενσυναίσθηση

Sky Cloud City “The Adventures of Hope & Trusty”

Συγγραφέας: Maria Kamoulakou Μαρία Καμουλάκου

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφηση: Natalia Kapatsoulia Ναταλία Καπατσούλια

LITTLE CENTAUR PRESS USA, Ιούλιος 2021

Η Hope και ο Trusty, ή αλλιώς η Ελπίδα και ο Πιστός είναι δυο καλοί φίλοι που ζουν στην αρχαία Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη. Από τις πρώτες γραμμές βυθίζεσαι στην ανάλαφρη γραφή της και βλέπεις μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών την Αγορά, τα παιχνίδια τους, την ανέμελη και τρυφερή φιλία της, ώσπου συμβαίνει κάτι αναπάντεχο…

Μέσα σε κάθε κεφάλαιο αντιλαμβάνεσαι την απλότητα και τη φαντασία των παιδιών, την όρεξη και τη δημιουργία που τους κατακλύζει για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Οι Θεοί του Ολύμπου, θα ενδιαφερθούν άραγε για τα σχέδιά τους;

Η υπέροχη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια θα συνεπάρει τα παιδιά στο ταξίδι, θα παρατηρήσουν λεπτομέρειες σε κάθε σελίδα και θα ζωντανέψει μπροστά τους η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος.

Το βιβλίο αυτό θα αγαπηθεί από όλα τα παιδιά (εντός κι εκτός Ελλάδος) καθώς θα ανακαλύψουν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης. Θα ταξιδέψουν μαζί του σε μία εποχή που η Ακρόπολη δεσπόζει και η έννοια «Δημοκρατία» έχει την πραγματική της έννοια.

Γιατί να διαβάσουν ένα αγγλικό βιβλίο τα παιδιά στην Ελλάδα;

Τα παιδιά μας έρχονται σε επαφή με τα αγγλικά από τα 4 τους χρόνια πια και στην ηλικία των 9-10 ετών αρχίζουν να διαβάζουν κλασικές ιστορίες στα αγγλικά για την καλύτερη εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Τι πιο γλυκό να συνδυαστεί και με μία νότα ιστορίας, μια νότα της δικής τους χώρας. Πιστεύω πως με το συνδυασμό αγγλικών και μυθολογίας, η ανάγνωση θα είναι πιο ευχάριστη και πιο προσιτή στα παιδιά.

Η Μαρία Καμουλάκου είναι Ελληνίδα αρχαιολόγος και βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι προφανής, καθώς με το βιβλίο της ταξιδεύεις στην Αρχαία Ελλάδα και παρατηρείς τις περιπέτειες των μικρών πρωταγωνιστών της. Εμπνευσμένη από τον Αριστοφάνη, δημιούργησε τη σειρά «Adventures of Hope & Trusty» το 2016. Το πρώτο βιβλίο της σειράς -Sky Cloud City- είναι εμπνευσμένο από την αρχαία κωμωδία Όρνιθες και επανακυκλοφόρησε το 2021 με ανανεωμένο κείμενο και καινούργια εικονογράφηση. Η έκδοση του 2021 βραβεύτηκε το περασμένο Σεπτέμβριο στην Αμερική από το Moonbeam Children’s Book Awards 2021 με Bronze Medal και στην Ελλάδα είναι διαθέσιμη από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο paperkittens.gr.

Για περισσότερα βιβλία της Μαρίας Καμουλάκου και προτάσεις δείτε εδώ

About Author